Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken, tarafların sivilleri hedef alması sonucunda dün Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda birçok sivil hayatını kaybederken, bugün de Ukrayna'nın Rusya'nın Belgorod şehrine gerçekleştirdiği füze saldırısında can kayıpları artıyor.

Rus şehirlerine dev bombalar yağdı

Ukrayna güçlerinin Belgorod kentine düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 3'ü çocuk olmak üzere 14'e yükseldi. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, yaptığı açıklamada, saldırının ardından yaralananların sayısının ise 15'i çocuk olmak üzere 108'e çıktığını belirtti. Gladkov, yaralılar arasında 5 çocuk ve 12 yetişkinin durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Rus şehirlerine dev bombalar yağdı

Saldırı sonrasında bölgeye sevk edilen acil sağlık ekipleri, yaralılara müdahalede bulunurken, olayın ardından güvenlik önlemleri alınarak soruşturma başlatıldı. Belgorod Valisi, saldırının ardından bölgede yaşanan trajediyi ve hayatını kaybedenlerin sayısındaki artışı üzüntüyle paylaştı.

Rus şehirlerine dev bombalar yağdı

ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor

Ukrayna'nın Belgorod'a yönelik füze saldırısı, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırırken, uluslararası toplumdan olaya ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. Savaşın siviller üzerindeki olumsuz etkileri ve masum insanların hayatını kaybetmesi, taraflar arasındaki çatışmanın daha da derinleşmesine neden oluyor.

Editör: İHSAN KURAN