Ramazan ayında uzmanlardan vatandaşlara birçok tavsiye gelirken turşu da bu önerilerin arasındaki yerini aldı. Özellikle tokluk hissi veren turşu, sindirim sistemine de fayda sağlıyor.

Genç Gazete İftarda Yenir, Sahurda Yenmez, Bilin Bakalım Bu Nedir Turşu (7)
"TURŞULAR İNSANA TOKLUK HİSSİ VERİR"
 Bir turşu firması sahibi olan Muhsin Bölük,turşuların iftar sofralarının vazgeçilmezi olduğunu belirtti.

Genç Gazete İftarda Yenir, Sahurda Yenmez, Bilin Bakalım Bu Nedir Turşu (1)

Bölük, "Turşular insana tokluk hissi verir, sindirim sistemini kolaylaştırır, bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve özellikle doğal probiyotik olduğu için Alzheimer'a da iyi gelir" ifadelerini kullandı.

Genç Gazete İftarda Yenir, Sahurda Yenmez, Bilin Bakalım Bu Nedir Turşu (6)

"KARACİĞER VE AKCİĞERE ÇOK FAYDALI"
Pancar turşusuna dikkat çeken Bölük, "Karaciğer ve akciğere çok faydalı bir üründür. B12 vitamini taşır. Doğal probiyotik olduğu için özellikle akciğer ve karaciğerin temizlenmesinde çok büyük rol oynuyor. Vücuttaki bütün kötü toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur" dedi.

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

Genç Gazete İftarda Yenir, Sahurda Yenmez, Bilin Bakalım Bu Nedir Turşu (5)

"SAHURDA TURŞU TÜKETMEMELİYİZ"
Vatandaşların iftarda turşu tüketmelerinin faydalı olacağını söyleyen Bölük, sahurda ise turşu tüketmemeleri konusunda uyardı.

Genç Gazete İftarda Yenir, Sahurda Yenmez, Bilin Bakalım Bu Nedir Turşu (3)

Bölük, "Sahurda turşu yememeliyiz. Çünkü turşuda az da olsa tuz oranı olduğu için sahurda yedikten sonra susatır. Ama iftarda herkes yeterli miktarda yediği zaman turşunun vücudumuza faydaları saymakla bitmez" şeklinde konuştu.

Genç Gazete İftarda Yenir, Sahurda Yenmez, Bilin Bakalım Bu Nedir Turşu (2)

Kaynak: İHA