Güvenlik ve asayişi sağlamak için gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm polislerimizin Polis Haftası kutlu olsun.

Tüm emniyet görevlilerini takdirle ve sevgiyle selamlıyor,vatanı ve milleti uğruna canlarını seve seve feda ederek şehit olan tüm emniyet görevlilerine de Allahtan rahmet diliyor,saygıyla anıyor,onların yakınlarına ve görev başında bulunan polisler olmak üzere teşkilata bugüne kadar emek vermiş ve vermekte olan tüm polislerimize Polis haftası ve polis günü vesilesiyle minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

10 Nisan 1845'te kurulan Türk Polis Teşkilatımız, 177.yılını geride bırakırken her bakımdan vatandaşımıza güven vermeye devam ediyor.

Eskiden emniyet teşkilatındaki polislerimizin eğitim seviyeleri lise düzeyindeydi.lise mezunu polislerimiz zamanı gelip emekli oldukça yerlerine üniversite mezunu pırıl pırıl gençler gelmeye devam ediyor.Türk polisi gelişmiş teknolojik sistemler ve eğitim düzeylerinin yüksekliği nedeniyle düşmana korku verirken halkına da güven veriyor.Hepsi de görevlerinin zorluğunun farkındalar.Bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyorlar.Ek görevler hariç normal memurlardan ayda 10 gün daha fazla mesai yapıyorlar.Bu mecburiyetten kaynaklanan uyku düzensizliğinin insanın biyolojik saatini bozduğu bunun da depresyonu desteklediği bilinmektedir. Gece hormonu olarak da bilinen melatonin hormonu gece uyku sırasında salgılanıyor.Polislerimizin vardiyalı çalışmaları bu hormonun salgılanmasını engelliyor.Melatonin hormonunun hayati fonksiyonları olduğu biliniyor.Melatonin hormonunun yalnız gece salgılanması gece çalışanlar için bir dezavantaj oluşturduğu da bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Uyku biz insanlar için ne kadar tatlı değil mi?Bizler yatağımızda mışıl mışıl uyurken başta polisler olmak üzere vardiyalı çalışanlar uykusuzluğun ne demek olduğunu iyi bilirler.

Polisler için sadece uykusuz kalmak mı sorun?Elbette sorun sadece bu değil .Zorunlu gelen ek görevler nedeniyle evinden,sevdiğinden,çoluğundan ayrı olmak da belli başlı sorunları arasında yer alıyor.Polisler hemen hemen meslek hayatının yarısını çoluğu ve çocuğu ile değil de görevde gece görevinde geçiriyor.Tek kelimeyle hasretlik duygusunu en üst düzeyde yaşayan zorlu bir mesleği severek,vatana,millete şan ve şerefle hizmet etmenin onuru ile icra ediyorlar.Polis eşleri de bu meşakkatli hayatta yarı babalık görevlerini üstleniyorlar.Onlara da buradan bu özel hafta vesilesiyle selam,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Pandemi döneminde bizlerin evlerden aylarca çıkmadığı oldu.Ama polisler öyle mi?Elbette hayır.Onlar her türlü pandeminin olumsuz şartlarına rağmen görevlerinin başındaydı.Birçok çalışan işe gitmeden maaş alırken polislerimiz gece demeden gündüz demeden görevlerini yerine getirdiler.

Akşam göreve giderken gecenin zifiri karanlığında nasıl bir macerayla karşılaşacağını bilmemek de bu mesleğin en zor taraflarından biri.Allah polisimizin ayağına taş değirmesin.Allah bütün polislerimizi kazadan,beladen,tüm kötülüklerden korusun.

Polislerimiz çalışma şartlarından dolayı gerçekten büyük stres altındalar.İç işleri bakanlığımız polislerin şartlarının iyileştirilmesi için gerekli adımları atmakta,atmaya da devam etmektedir.Bakanlığımızn çalışmalarına destek olmak amacıyla bazı öneriler sunmak istiyorum.

Onların streslerinin azaltılması için polis evleri artırılmalı,termal polis dinlenme tesisleri sayısı arttırılmalı.Bu tesislerden izinli olduğu günlerde ekonomik fiyatlarla yararlanabilmeli.Yer yok cevabı ile karşılaşmamalı.Polislerimizin maaşları iyileştirilmeli.3600 ek göstergeden bir an önce yararlandırılmalı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen çocuklarına bursluluk sınavında ayrılan kontenjan polis çocuklarına da tanınmalıdır.Bence toplumdaki en ağır mesleklerinden biridir polislik.Ne kadar şartları iyileştirilse de yıpranmanın önüne geçmek mümkün değil.Sevgili büyüklerimiz hiç olmazsa yılda bir kez kutlanan polis haftasında polislerimizin yüzünü güldürecek müjdeli haberleri vermelidir.Yoksa kuru kuruya yapılan övgüler,afilli sözler karın doyurmuyor.Ben yine de gelecekten umutluyum.Bu mesleğin önemi ve zorluğu kavrandıkça mesleğin ekonomik ve sosyal şartlarının iyileşeceğine inanıyorum.Aç tokun halinden anlamaz.Uykusuz kalmayan uykusuzluğun ne demek olduğunu bilmez.Kelle koltukta kalmayan bunun ne demek olduğunu bilmez.Davulun sesi de uzaktan hoş gelir ama bir de onu çalana sormak lazım.

Neyse biz yeniden konumuza dönelim. Ülkemizin kalkınması,ilerlemesi ve gelişmesinde en önemli unsurlardan biri de hiç kuşkusuz istikrar,huzur ve güven ortamının sağlanmasıdır.

Bu dorultuda polislerimiz terörle ve örgütlü suçlarla mücadele başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında güvenlik ve huzurun korunmasında önemli görevler üstlenmekte,gece gündüz büyük fedakarlık,cesaret ve kahramanlıkla çalışmaktadır.Böylesine ulvi bir görevi yerine getirirken uykusundan ve hayatından feragat ederek görevlerine koşmaktadırlar.Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Bu yüce mesleğin mensuplarının polis haftasını bir kez daha kutlar,tüm polislerimize ve değerli ailelerine şükranlarımı sunarım.Umarım hakettikleri değer verilir