Rüyada ceviz görmek, genellikle zahmetle kazanılan malın simgesi olarak kabul edilir. Farklı yorumcular ceviz ve ceviz ağacını çeşitli şekillerde tabir ederken, bu sembollerin ortak noktası genellikle meşakkat ve sonrasında elde edilen kazançtır.

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (8)

İhya'ya göre rüyada ceviz görmek

İhya'ya göre bu rüya  ceviz zorlukla elde edilen malı, Molla Cami'ye göre ise mal ve düşmanlık seslerini simgeler. Diyanet ise bu rüyanın miras yoluyla elde edilecek mal ve sıkıntılara işaret ettiğini belirtir.

İhya, ceviz ağacını huysuz ve asabi bir kimseye delalet ederken, bu ağaca çıkmak böyle biriyle dost olmaya işarettir.  Ceviz ağacının yapraklarını görmek mal elde edileceğine işarettir.

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (10)

Molla Cami'ye göre rüyada ceviz görmek

Molla Cami ise ceviz ağacının cimri ve uğursuz bir kişiyi temsil ettiğini, ağaçtan düşmenin ise büyük belalarla karşılaşılacağını belirtir.

Rüyada Ceviz ağacı görmek huysuz ve asabi bir adama işarettir. Rüyada ceviz ağacına çıktığını gören böyle bir adamla dost olur. Ceviz ağacının üzerine devrildiğini görmek bir dostunun öleceğine işarettir.

Cevizle oynadığını gören kimse haram mal kazanmakla meşgul olur. Ceviz, salih kimseler, kardeşlerle, bedenin sıhhati ve uzun yolculukla da tabir edilir. Rüyayı gören kadın ise, uzun ömürlü olmasına işarettir.Kırılmış ceviz, zahmet ve meşakkatsiz elde edilen maldır.

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (5)

Diyanet'e göre rüyada ceviz görmek

Diyanet, rüyada ceviz görmenin miras yoluyla mal elde etmeye, ceviz yemenin ise manevi olarak sarsıntı yaşamaya işaret ettiğini söyler. Ceviz ağacı görmek, hastalık veya üzücü bir olayla karşılaşılacağını ifade ederken, ağaçtan düşmek büyük bir felaketin habercisidir.

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (7)

Bir kimsenin rüyasında bir ceviz ağacından düşüp bir yerinin kırıldığını görmesi; başında büyük bir felâketin dolaşmakta olduğuna, kişinin rüyasında bir ceviz ağacını kökünden söküp çıkardığını görmesi; o kimsenin elinden bir kaza çıkacağına ve bundan dolayı da mahkemelik olacağına işaretle tabir olunur.

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (2)

Rüyanızda ceviz kırdığınızı görmeniz; rızkınızı kolaylıkla kazanacağınıza ve rahat bir şekilde yaşamaya devam edeceğinize, rüyanızda elinizdeki cevizin çürük çıktığını görmeniz; haramdan mal elde edeceğinize, rüyanızda birçok cevizinizin olduğunu görmeniz; birisi ile mahkemelik olacağınıza delalet eder.

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (4)

Nablusi'ye göre rüyada ceviz görmek

Nablusi, cevizleri güçlük ve meşakkatle elde edilen mallar olarak görür. Bir bostanda ceviz toplayanların kadınlar tarafından mal elde edeceğine işaret eder ve ceviz kabuğunu yiyen kişinin cimri birini çekiştirme eğiliminde olduğunu belirtir.

Rüyada ceviz, hazine edilmiş maldır. Cevizlerin birbirlerine sürtülmesinden dolayı işitilen ses, düşmanlık ve şiddettir.

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (6)

Seyyid Süleyman'a göre rüyada ceviz görmek

Ceviz, meşakkatle ve sıkıntıyla elde edilen mala işarettir. Ceviz ağacı kendiliğinden devrilirse, bir dost vefat eder. Eldeki cevizlerle hışırtı yapmak; düşmanlığa, içi çürük ceviz; haram mala, çok sayıda cevize malik olmak; biriyle kavga etmeye, düşmanlığa işarettir.

15 Mayıs burç yormları: bugün astroloji ne söylüyor? 15 Mayıs burç yormları: bugün astroloji ne söylüyor?

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (1)

Ebu Said'ül Vaaz, bostandan ceviz toplayanın bir kadın sayesinde mala konacağını söyler.

İçi çürük ceviz haram mala, çok sayıda cevize sahip olmak ise düşmanlık ve kavgaya işaret eder.

Genç Gazete Rüyada Ceviz  Görmek, Rüyada Ceviz Ağacı Görmek (3)

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri