Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerin cenazeleri, Hakkari'de düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve birçok üst düzey devlet yetkilisi katıldı.

Doğa otellerine talep arttı! Doğa otellerine talep arttı!

Şehitlerin cenazeleri tören alanına getirildiğinde duygu dolu anlar yaşandı. Cenazelerin başında dualar okundu ve şehitlerin öz geçmişleri okunarak anıldı. Piyade Teğmen Ramazan Günay İzmir’e, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan Denizli’nin Tavas ilçesine, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca Tokat’ın Almus ilçesine, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu Sinop’un Boyabat ilçesine ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın cenazesi Malatya’ya gönderilmek üzere helikopterle Yüksekova Selehattin Eyübbi Havaalanına götürüldü.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in de katıldığı törende, üst düzey devlet yetkilileri ve askeri komutanlar, şehitler için dua etti. Türk milletinin birlik ve beraberliğini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Şehitlerin cenazeleri, helikopterle memleketlerine uğurlanmak üzere Yüksekova Selehattin Eyübbi Havaalanına gönderildi. Bu anlamlı tören, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin fedakarlık ve kahramanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: İHSAN KURAN