Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa 14. Leo, Türkiye’ye yaptığı ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Ankara’da Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş ile bir araya geldi. Papalık Seçimi’nin ardından mayıs ayında göreve gelen Papa 14. Leo, Roma Leonardo Da Vinci Havalimanı’ndan hareket ederek Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı.
Papa 14. Leo, Türkiye’yi ziyaret eden beşinci Vatikan Devlet Başkanı olarak kayıtlara geçti. Ziyaret programı kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret eden Papa, Başkan Safi Arpaguş ile yaklaşık 15 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmenin ardından Papa 14. Leo, Diyanet İşleri Başkanlığından ayrılarak Ankara Esenboğa Havalimanı’na doğru yola çıktı. Ziyaretin diplomatik ve dini temaslara önemli katkı sağlaması bekleniyor.



