Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

Özgür Demirtaş, ekonomi alanında yaptığı yorumlarla tanınan, Türk akademisyen ve yatırımcıdır. 12 Ağustos 1975 doğumlu olan Demirtaş, köklü bir eğitim ve akademik geçmişe sahip. İlk ve orta öğrenimini İzmir ve Manisa'da tamamladıktan sonra, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde Elektrik Elektronik Mühendisliği üzerine alarak Türkiye'de ilk 50 öğrenci arasına girerek tamamladı. Ardından finans doktorası için ABD'ye giden Demirtaş, Boston College'dan mezun oldu ve akademik kariyerine başladı.

Demirtaş, araştırmaları ve öğretimdeki başarılarıyla birçok ödül kazandı ve dünyanın en prestijli akademik dergilerinde çalışmaları yayımlandı. 2012 yılında ABD'deki kariyerini bırakarak Türkiye'ye dönen ve Sabancı Üniversitesi'nde Finans Kürsüsü Başkanı olarak göreve başladı. Burada birçok önemli projeye imza attı ve finansal okuryazarlık konusunda önemli adımlar attı.

Profesyonel iş hayatının yanı sıra sosyal medya ve YouTube kanalı üzerinden ekonomi ve finans alanındaki bilgi ve görüşlerini geniş kitlelerle paylaşan Demirtaş, aynı zamanda birçok büyük şirket ve holding için danışmanlık yapmakta ve melek yatırımcı olarak da faaliyet göstermektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Demirtaş, günümüzde ekonomiye dair görüşleriyle geniş bir takipçi kitlesine ulaşmaya devam ediyor.

Kaynak: Tamer Ekimci