İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Sevda Özcan, seçim çalışmaları kapsamında İnegöl'deki kanser hastalarına yönelik önemli bir vaatte bulundu. Özcan, İnegöl’de yaşayan ve kanser tedavisi için Bursa başta olmak üzere diğer şehirlere gitmek zorunda kalan hastaların ulaşım sorununu çözecek bir proje geliştirdiklerini duyurdu. Bu açıklama, hastaların ve ailelerinin karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, seçilmesi halinde bu soruna pratik bir çözüm sunma sözü verdi.

Sevda Özcan, İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedavi olamayan ve farklı şehirlere sevk edilen kanser hastaları için mobil bir nakil hizmeti sunacaklarını ifade etti. 

İnegöl’de çeşitli kanser türleri nedeniyle Bursa ve çevre illerde tedavi olan kanser hastalarının nakil ve konaklama sorunları yaşadığını dile getirerek, “Maalesef amansız hastalıkla mücadele eden çok sayıda insanımız çok büyük mağduriyetler yaşıyor. Gerek aile ferleri gerekse yakınları değişimli olarak hastaları hastanelere götürüyorlar. Çoğunun bu yükü taşıyacak ekonomik durumları yok. Akraba ve komşuların desteği ile yapılan bu nakil sorunu gün geçtikçe büyüyor.  Gerek hastalarımız, gerekse de yakınları artık derdini anlatamaz duruma geldi. Eğer belediye başkanı seçilirsem, başta kanser hastaları olmak üzere, sürekli Bursa ve çevre illerde tedavi olmak zorunda kalan ağır hastalarımıza yönelik mobil sağlık hizmeti vermeye başlayacağız. Gerek İnegöl merkez gerekse de kırsal mahallelerimizde yaşayan tüm hasta ve refakatçisini mobil araçlarla hastanelere taşıyacağız”  şeklinde konuştu.

Saadet Partisi’nin Durağı Cerrah Mahallesi Oldu Saadet Partisi’nin Durağı Cerrah Mahallesi Oldu

İnegöl’de her insana dokunan projeler hazırladıklarını ifade eden Özcan, “İnsanlar dertlerini anlatmaktan, derdine çözüm aramaktan ve kapıların kendilerine kapatılmaktan yoruldu. Vatandaşlarımız artık ulaşılabilir, anlayan, gören, hisseden bir belediye başkan görmek istiyor. İşte bunu en iyi biz yaparız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi