Turhan Şahin'in köşe yazısı

ÇAYCIYA ŞAKA: Esnafa satış yapan çay ocağı işletmelerinin hizmet ettikleri alan genelde dağınık olup işleri de yorucudur. Bir de esnafın şakalarına maruz kalırlar.

Esnafımız çayı bir fazla söyler. Çay gelince de çaycımız “Müşteri bekledi bekledi gitti, ben bir komşuyu çağırıp içireyim bari.” der.

Ya da komşu esnaflar birinin dükkanında toplanır, çayı da oradaki kişi sayısından mutlaka bir eksik söylerlerdi. Çaycımız çayları verirken “Hanginiz sonradan geldi?” diye sorar çayları diğerlerine verir gider.

Burada şakanın ikinci faslı devreye girer, çaycımız o tek çayı getirene kadar mutlaka komşulardan biri daha getirilip orada oturtulur.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

ABDÜL VASİH DURAN: Din adamı, eğitimci, 22 Mayıs 1963 Diyarbakır doğumludur. İlk orta ve lise eğitimini Diyarbakır’da yaptı. Diyarbakır İmam Hatip Lisesi 1980-81 öğrenim dönemi mezunudur. İmam-Hatip eğitimi yanı sıra eski medrese usulü ile arapça, tefsir, hadis ve fıkıh dersleri alarak gelişimine katkı sağladı.  1981 yılında girdiği Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni olarak ilk görev yeri İnegöl İmam Hatip Lisesi’dir. O İnegöl’ü İnegöl’de o nu çok sevdi.  Geldiği yıldan itibaren Müftülük Görevlendirmesi, Kaymakamlık Oluru ile “Fahri Vaiz” olarak İnegöllülere din hizmetinde bulundu. Yerel televizyonlarda da din hizmeti yapabileceği programlara yıllarca katıldı. 1999-2001 yılları Alanyurt Kocatepe İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Dersleri Öğretmeni olarak çalıştı ise de yine imam Hatip Lisesi’ne döndü. İnegöl Genç Gazete’de 2011 yılından itibaren zaman zaman da Akit Gazetesi’nde yazıları yer almaktadır. Özellikle çocuklara ve gençlere yönelik dini öğretici, sevdirici, özendirici her türlü etkinliğe katkı sunmaktadır.  

Kaynakça : 20.05.2016 Abdül Vasih Duran görüşme,

Resim1-9

AHMET KARA: İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi, eğitimci. 1953 yılı Yenişehir doğumludur. İlkokulu Kaşıkçıoğlu İlkokulu, Ortaokulu Bursa İmam-Hatip Ortaokulu, Liseyi Konya İmam Hatip Lisesi’nde parasız yatılı okudu. Konya  Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1976 yılında mezun oldu. 03 Kasım 1976’da İnegöl İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı. Bu okulda 1994 yılına kadar müdür yardımcısı ve müdür başyardımcısı olarak görev yaptı.  1989 yılında kurucu müdürlüğünü yaptığı İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi’nde 1994-2005 yılları arasında idarecilik yaptı. 2005 yılı İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen  Lisesi’nin  Kurucu Müdürlüğünü yaptı. İki yıl müdürlük görevinden sonra   27.07.2007 tarihinde emekli oldu.  2009-2014 ve 2014-2019 İnegöl Belediye Meclisleri’nde AK Parti Belediye Meclis Üyesidir. Dönem dönem komisyonlarda başkanlık ve üyelik, encümen üyeliği,  Belediye Başkan Vekilliği görevlerini de yerine getirmiştir. Umuteli Sosyal Yardım Derneği  Yönetim Kurulu Üyesidir. Türsab Seyahat Acenteleri “Enformasyon Memurluğu Yabancı Dil Başarı Belgesi”ne sahiptir. Umre rehberliği yapmıştır. Salgın döneminde vefat etti. Allah rahmet eylesin!

Kaynakça : 01.08.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü. 

Resim2-1