MÜSLİM SERBEST' in köşe yazısı

OLDU MU YA?

  TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 37.haftasında deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor'a 4-0 yenilerek herkesi şaşırttı.

   Bundan önce oynamış olduğu son altı maçından beşini kazanan temsilcimiz İnegölspor 'dan beklediğimiz, Ankaraspor karşısında da galip gelerek kümede kalmayı Ankara 'da garanti altına almasıydı.

   Rakip Ankaraspor ise play-off hattının son takımı olarak temsilcimiz karşısında galip gelerek biraz daha yukarılara çıkmak arzusundaydı.

   ANKARA-Etim Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadında oynanan maçın henüz 1.dakikasında Metincan Cici'nin pasında rakip oyuncu Gökhan Kurumuş Ömer Faruk Ermeç'in ayağından topu sökerek kornere çeldi. 9.dakikada günün başarılı ismi Berk Yiğit Karadağ sağ kanatta Bahattin Köse'yi gördü. Bahattin Köse sert bir vuruşla topu İnegölspor ağlarına göndererek Ankaraspor 'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 15.dakikada yine Berk Yiğit Karadağ önce İnegölspor defansını çalımladı ve daha sonra da topu Bahattin Köse 'ye aktardı. Defansın arasından sıyrılıp boşta kalan Bahattin Köse 'ye topa sadece dokunmak kaldı ve top İnegölspor ağlarına takılarak Ankaraspor 'un 2- 0 öne geçmesini sağladı. 18.dakikada Ankaraspor, İnegölspor ceza yayının önünde bir frikik kazandı. Kullanılan frikikte İlhami Siraçhan Nas topu defansa da çarptırarak kalecimiz Bekir Sevgi'yi de avladı ve durumu 3-0'a getiren golü kaydetti. İlk 18 dakikada yenen 3 golün sonunda hem 3 otobüsle Ankara'ya çıkartma yapan fedakar taraftarlar hem de ekran başındaki bizler "Acaba, yeni bir Şanlıurfaspor hezimeti mi geliyor?" diye düşünmeye başladık. Şoku atlatan temsilcimiz İnegölspor ilk yarım saatten sonra biraz toparlanır gibi oldu. Nitekim 28.dakikada Ersel Aslıyüksek ve 42.dakikada da Bahadır Taşdelen ile yakalanan pozisyonlarda top rakip defansın müdahaleleriyle kornere çıktı. Bu arada 30.ve 31.dakikalarda Berk Yiğit Karadağ,  Bahattin Köse ve İlhami Siraçhan Nas ile üst üste bulunan pozisyonlarda kalecimiz Bekir Sevgi farkın daha da açılmasına izin vermedi. İlk yarı Ankaraspor 'un 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

    Maçın ikinci yarısına temsilcimiz İnegölspor Gökhan Meral-Orhan Aktaş, Yılmaz Özeren-Ali Akkuş ve Metincan Cici-Niyazi Batuhan Salman değişiklikleri ile başladı. Fakat ne yazık ki bu oyuncular da bekleneni veremediler. 50.dakikada Engin Bekdemir'in müthiş vuruşunu aynı güzellikte kalecimiz Bekir Sevgi kornere çeldi. 67.dakikada Ankaraspor sol taraftan köşe atışı kullandı. İnegölspor defansının müdahale edemediği topa Berk Yiğit Karadağ kafasını vurdu ve top İnegölspor ağlarına takılarak Ankaraspor 'u 4-0 öne geçiren golü kaydetmiş oldu. Maçta başka gol olmayınca müsabaka Ankaraspor 'un 4-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

   Evet, bu yenilgi temsilcimiz İnegölspor'un bu sezondaki 17. yenilgisi oldu. Sezonun son deplasman maçında kadro kalitesi yönünden ikiye katlayabileceğimiz  Ankaraspor 'u yenip ligde kalma hesaplarını son haftaya bırakmamak varken yenilmek de neyin nesi? Şimdi bu, oldu mu ya? Futbolcularımızda bu maçta bir rehavet, ligi tamamlamış bir ruh hali vardı sanki. Play-off hattında kalmayı arzulayan Ankaraspor karşısında iki üç pozisyon dışında mücadele anlamında bir varlık da gösteremediler. Neyse ki Bursaspor'un kendi evinde play-offu zorlayan Somaspor'a 5-3; Isparta 32 Spor 'un da deplasmanda şampiyonluk turunu kendi saha ve seyircisi önünde atmak isteyen Çorum FK 'ya 2-1yenilmesi temsilcimiz İnegölspor'u iyice rahatlattı. Çünkü önümüzdeki Cumartesi günü sezonun son maçında TFF 3.Lige düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen, içeride ve dışarıda rakiplerinden fark yiyen Tarsus İdman Yurdu ile kendi evimizde karşılaşacağız. Temsilcimizin bu maçtan alacağı galibiyet ligde kalması için yeterli olacak. Tarsus İdman Yurdu'nun bu maça çıkmayacağı hususunda da bazı duyumlar var. Bakalım, bekleyip göreceğiz artık.

   Önümüzdeki Cumartesi günü kendi evimizde oynayacağımız Tarsus İdman Yurdu maçında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...

MÜSLİM SERBEST