Sayısız fırsatlarla dolu sandığımız hayat, aslında pek de öyle değil. Bazen kaçıp giden fırsatları yakalamak imkansız oluyor,kırlangıç hikayesinde olduğu gibi. Yenilerini beklemek ise sabır istiyor. En acısı ise, ileride kaderimizi değiştirecek bir fırsatın elimizden kayıp gittiğinin farkına varmaktır.Öyleyse bir fırsat önümüze geldiğinde,arkamızı dönüp gitmeyelim.Bazen zaman her şeyin ilacı olmayabiliyor.

Öğretmen Buluşmaları programının ilk konuşmacısı olan başarılı yönetici İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Zengin kırlangıç hikayesinden sonra tez yapan üniversite öğrencisi ile ilgili sunumunu yaptı.Bu hikayenin kaynağı bir anı defteri.Bir üniversite öğrencisi bir öğretmenin anı defterinden hareketle yola çıkar.Anı defterinde üç dört öğrencinin ismi ve karşılarında da olumsuz notlar varmış.Biri için serseri olur,biri için eroinmam olur,biri için bir baltaya sap olamaz gibi olumsuzluk içeren notlar yazıyormuş.Üniversite öğrencisi anı defterinde adları yazılı öğrencileri araştırmaya koyulur.Hayatlarının gerçekten defterde yazıldığı gibi mi sonuçlandığını çok merak eder.Uzun araştırmalarının sonucu öğrencilere ulaşarak onları bir yemekte buluşturur.Birisi ünlü bir doktor,birisi ünlü bir üniversitede profesör,birisi de tanınmış bir iş adamı olmuş.Üniversite öğrencisi o kadar çok merak içindedir ki nasıl bu duruma geldiklerini sorar.Öğrenciler.Evet o anı defteri bizim öğretmenimize aitti.Ağzından hiç iyi şeyler duymadık.Hayata hep kötümser bakardı.Hiç güzel şeyler düşünmezdi.Onun negatif tutumundan bizler de olumsuz etkilenirdik.Öğrencilerini hiç sevmezdi.Sizden adam olmaz derdi.Siz bir baltaya sap olamazsınız derdi.O yılın sonunda öğretmenimizin başka bir ile tayini çıktı.Yeni bir öğretmen geldi.Yeni öğretmenimiz bizleri çok sevdi.Derdimiz derdi oldu.Elimizden tuttu.Umut aşıladı.Bizlere hedefler verdi.Bizlerin bu hedeflere ulaşacağımıza inandırdı.Hep bardağın dolu tarafına bakmamızı sağladı.Yeni gelen öğretmen sayesindedir ki bizim kaderimiz değişti.Halil İbrahim Bey'de işte öğretmen böyle olmalı.Umut aşılamalı,sevgi aşılamalı,yön vermeli.Çocuklar yeni dökülmüş beton gibidir.Bastığında iz kalır.Bizler de çocuklarımıza umut dolu,yaşam dolu,sevgi dolu izler bırakmasını bilmeliyiz.diyerek sözlerine devam etti: ''Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedin. Albert Einestein`nın 4 yaşına dek konuşamadığını ve 7 yaşına gelinceye dek okuyamadığını biliyor muydunuz? Öğretmeni ve ailesi onun zihinsel özürlü olduğunu düşünmüşlerdir.Beethoven`nin müzik öğretmeni ise "Onun asla bir besteci olamayacağını" söylemiştir.Siz siz olun öğrencilerinizin yeteneklerini kaşfedin.Ön yargılı olmayın.Eğitimde yapılacak hatanın telafisi yoktur.Gönlüne giremediğiniz öğrencinin beynine giremezsiniz. Her sorun bir fırsattır. Matematik i öğretemeyebilirsiniz, ama karakterli olmayı öğretmek zorundasınız. - İyi yetiştiremediğiniz öğrenci yarın karşınıza belki de damadınız olarak çıkacak. - Bazen bazı problemlerin çok basit çözüm yolları vardır, olayları zorlaştıran bizleriz. Arka sıralara oturttuğumuz öğrencileri ihmal etmeyin.''diye sözlerine devam etti.Ardından Mediha Öğretmen adlı bir yaşam öyküsünü bizlerle paylaşarak konuşmasını noktaladı.Daha sonrakı yazımda bu sunumu da sizlerle paylaşacağım.Yıllar sonra heyecanımdan hiçbir şey kaybetmeden şube müdürümüzü dinledim.O güzel sunumu için kendisine binlerce kez teşekkür ederim.

Son konuşmacı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Doğru sahnedeki yerini aldı.Sunumla ilgili paylaşıma geçmeden önce İlçemizde görev yapmış benim ortaokuldan coğrafya öğretmenim eski İlçe Milli Eğitim Müdürü değerli öğretmenim Necati Çelebi'nin sayın Ali Doğru ile ilgili facebooktaki yorumu aynen aktarmak istiyorum.:''Emekli olduktan sonra yanılmıyorsam Küçük Çalık Lisesinde beraber görev yaptık.İnsan ilişkileri,hizmet aşkı,güzleryüzlülüğü ile İnegöl Milli Eğitimine büyük katkıları olacağı kanaatindeyim.İnegöl Milli Eğitimi için çok iyi bir seçim.Kendisine rabbim yardımcı olsun.''Kendisini Keles Lisesi Müdürlüğü yaptığım yıllardan tanırım.Necati Çelebi müdürümün yorumuna aynen katılıyorum.Göreve gelişiyle birlikte ilçede projeler bir bir uygulamaya geçmeye başladı.Sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla gezmediği okul, girmediği gönül kalmadı.Çıkmış olduğu bu eğitim yolculuğunda kendisine başarılar diliyorum.Milli Eğitim Müdürümüz de toplantıya hazırlıklı gelmişti.Bizlere 13 soruluk mini bir anket yaptı.Anket sonuçlarını anında ekrarna yansıttı.Anket sonuçları İnegöl eğitimi adına bizleri ve müdürümüzü mutlu etti.Sonra mikrofonu öğretmenlere uzattı.Tam bir serbest kürsü programı gibiydi.Öğretmenlerimiz görüş ve önerilerini sundular.Müdürümüz şiir dinletileri vs etkinliklerle bu tür söyleşilere devam edecekleri sözünü verdi.Tek kelimeyle muhteşem bir programdı.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.