Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

İNEGÖL’DE DE ÖĞRENCİLER ARASINDA YAYILIYOR

Elektronik sigara öğrenciler arasında yayılmaya başladı. Haber hattımıza gelen ihbarlara göre İnegöl’de de elektronik sigara satışı ortaokullara kadar düşmüş bulunuyor. Bu işin ticaretini yapan öğrencilerin olduğu bile öğrenildi.

ZEHİR TACİRLERİNİN RADARINA GİRMİŞ BULUNUYOR

Konunun asıl vahim tarafı, elektronik sigaranın kalem şeklinde olabilmesi, anlaşılmayacak şekilde kırtasiye görünümünde bulunabilmesı ve uyuşturucu ihtiva edebilmesi. Veliler bu konuda okul yetkililerini ve emniyet görevlilerini göreve çağırdı.

ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK SİGARA SATAN 4 KİŞİ YAKALANDI

Dün Ajanslara düşen bir haberi örnek olması açısından tekrar  paylaşıyoruz:

Antalya Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık faaliyetlerine yönelik yaptığı çalışmada bazı iş yeri sahiplerinin okul çağındaki yaşı küçük çocuklara elektronik sigara sattığını tespit etti.

Bu çerçevede M.Ü., A.A., T.D. ve E.D. hakkında işlem başlatıldı. Şüphelilerin iş yerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada; 143 adet elektronik sigara, 114 adet elektronik sigara likidi, 45 bin 660 adet içinde kıyılmış tütün bulunan satışa hazır makaron, 8 kilogram açık kıyılmış tütün ve elektronik sigara parçaları ele geçirildi.”

İÇİNDE ZARARLI MADDELER VAR

Elektronik sigara, tüp içinde sıvı halde bulunan ve ana maddesi gliserol ve/veya propilen glikol, nikotin ve bazen de koku veren aromalardan oluşan karışımın ısıtılması sonucu duman oluşturan bir cihaz. Piyasada satılan elektronik sigara markalarının büyük çoğunluğunda nikotin bulunuyor. Nikotin içeren bu dumanın solunması ile 5 dakika içinde vücuttaki serum nikotin düzeyi en yüksek değerine ulaşıyor.

YASAK MADDELER İÇERİYOR

Gliserin, propilen glikol ve koku içeren aromalar, solunum yolu ile uzun süre alındığında, üst solunum yolları mukozasında ve hücre yapısında kanser öncesi bozulmalara yol açtığı gözlemleniyor. Piyasada satılan elektronik sigaralarının içindeki etken maddelerde, gliserol veya propilen glikol yerine tüketimi yasaklanmış yüksek oranda etilen glikol bulunuyor.

DUMANI DA ZARARLI

Elektronik sigaralarda koku veren aromalar aldehid yapıda oluyor. Bunların bir kısmına karşı vücutta tepki oluşabiliyor. Yine yapılan bir laboratuvar çalışmasında elektronik sigaraların dumanı ile klasik sigaraların dumanında, vücuttaki küçük hava yolları ve akciğerlere zararlı partiküllere aynı oranda rastlanıyor. Elektronik sigaralar da kanserojen olduğu bilinen zehirli maddeler içeriyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR