Masterchef'te büyük bir çekişmeye sahne olan tamale yarışması, izleyicileri meraklandırdı. Peki, tamale nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tamales: Güney Amerika'nın Lezzeti

Tamal veya tamales, Güney Amerika kıtasında yaygın olarak tüketilen, içinde çeşitli malzemeler olan hamurun, mısır veya muz yaprağına sarılıp pişirilmesi ile hazırlanan bir yiyecektir.

Tamale, Güney Amerika'da tüketilen geleneksel bir lezzettir ve çeşitli malzemelerin hamurun içine sarılıp pişirilmesiyle elde edilir. Bu nefis yemeğin tarifini sizler için derledik.

Sütanneye karşı dini sorumluluğumuz var mı? Sütanneye karşı dini sorumluluğumuz var mı?

tamales-1

Malzemeler

1 çay kaşığı kimyon, 2 diş sarımsak, 2 kırmızı biber, 3 orta boy domates, 20 adet kuru mısır yaprağı, 500 gram tavuk göğsü pişmiş ve küçük parçalara ayrılmış, 5 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, Masa hamuru, 2 su bardağı tavuk göğsünün suyu, 1 yemek kaşığı kabartma tozu, 2 su bardağı mısır unu, 250 gr tereyağ veya margarin.

Öncelikle mısır yapraklarını ılık suda bekletin ve masa hamuru için gerekli malzemeleri bir araya getirip mısır yapraklarının içine sürün. Ardından tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın ve içine 5 bardak su hariç diğer malzemeleri ve baharatları ekleyin.

FNK_Red-Pork-Tamales_H2_s4x3

Hazırlık

Harç tamamlandığında masa hamurunun üzerine ekleyin ve mısır yapraklarını sarın. Sarılı mısırları büyük bir tencereye yerleştirin ve üstüne 5 su bardağı suyu ilave edin. Son olarak 40 dakika boyunca pişirin.

En lezzetli tamales yemeği hazır, afiyet olsun!

Editör: Umut Gökdaş