Ekskavatör operatörlüğü kursu

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ekskavatör operatörlüğü kursunda son eğitimler tamamlandı. Kursiyerler, uygulamalı eğitim ve sınavlarla ekskavatör kullanmayı öğrenerek, iş dünyasına hazır hale geliyor.

Genc Gazete Mudurnu Is Kurs (5)

İş Garantili Eğitim Programı

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi'nde verilen ekskavatör operatörlüğü kursu, bugüne kadar 800 kişiye iş imkanı sağladı. Eğitimler, uygulamalı sahada yapılıyor ve kursiyerlerin yeterliliği uzman eğitimciler tarafından denetleniyor.

Genc Gazete Mudurnu Is Kurs (6)

Sertifika Alanlar Kolayca İş Buluyor

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemali Özlü, kursu tamamlayan herkesin kolaylıkla iş bulduğunu belirtti. Özlü, "Bu belgeyi alan kişiler doğrudan fabrikalara işe girebilmektedir. Bize ulaşan 200'ün üzerinde vatandaşımız da fabrikalarda şu an faal olarak çalışmaktadır. Kurslarımız devam ediyor" dedi.

"Bu belgeyi alan kişiler doğrudan fabrikalara işe girebilmektedir. Bize ulaşan 200'ün üzerinde vatandaşımız da fabrikalarda şu an faal olarak çalışmaktadır. Kurslarımız devam ediyor." - Cemali Özlü

Genc Gazete Mudurnu Is Kurs (3)

Maaşlar 30 Bin ile 65 Bin Lira Arasında

Kursiyerler, ekskavatör operatörü olarak en düşük 30 bin lira, en yüksek ise 65 bin lira maaş alabiliyor. Son sınavda 39 kursiyer daha sertifikalarını aldı.

Genc Gazete Mudurnu Is Kurs (2)

Kursiyerlerin Görüşleri

Eğitimlere katılan kursiyerlerden biri, "Çok güzel çalışıyoruz. Bugün de belge almak için imtihan yapıldı. Ben kursa iş bulabilmek için Bolu'dan katıldım" diye konuştu.

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi'nde verilen bu kurslar, iş arayanlar için büyük bir fırsat sunuyor. Sertifika sahibi olanlar, yüksek maaşlarla iş bulma imkanına sahip oluyor.

Kaynak: İHA