Kabahatler Kanunu’na göre kamuya ait park, bahçe ve kumsallarda mangal yakmanın, nargile içmenin, ateş yakmanın, çadır kurmanın, iç çamaşırıyla denize girmenin yasak olduğunu hatırlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kanunun bu maddesi gereğince uygunsuz görüntülere neden olanlara Zabıta Müdürlüğü personelimiz müdahalede bulunacaktır. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte geçtiğimiz Kurban Bayramı’nın yanı sıra hafta sonları 55 kilometrelik sahil bandı boyunca halkımızın ortak kullanımını engelleyecek, çirkin görüntüler yaşandığına şahit oluyoruz. Hemşehrilerimizden gelen şikayetler üzerine müdahalemizi artıracak, gerek Mudanyalı hemşehrilerim, gerekse de günübirlik olarak sahillerimizi kullananların huzurlu ve güvenli bir ortamda sahilleri kullanmalarını sağlayacağız. Bu konuda tüm hemşehrilerimizden de duyarlı olmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

İŞGALE GEÇİT YOK

BEBKA'dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe BEBKA'dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sahil bandı ve kaldırımların seyyar satıcılar ve bazı esnaf tarafından işgal edildiği yönünde şikayetlerin arttığını dile getirerek,  “Bugün geldiğimiz noktada yetki alanımız dahi olmayan, Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki sahillerimizde ne yazık ki bu istenmeyen görüntülere şahit oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olmasına rağmen işgallere de göz yumulmayacak, Zabıta ekiplerimiz devriye atarak işgalleri sona erdirecek. Sahillerde, Mudanyamıza yakışmayan görüntülerin yaşanmaması için de gerekli adımları atmak üzere görevlendirmemizi yaptık” diye konuştu.

Editör: Umut Gökdaş