Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde saha sorumlularından biri olan Şirvan Hasan'ı Suriye'nin Deyrizor şehrinde düzenlediği başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi. Hasan, daha önce Türkiye'de güvenlik güçlerine yönelik terör eylemlerinde yer almıştı.

Operasyonun Ayrıntıları

Şirvan Hasan, Türkiye'ye yaklaşık 230 kilometre uzaklıkta bulunan Deyrizor'da gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Bu operasyon, Türkiye'nin sınır ötesi terörle mücadeledeki kararlılığını gösteriyor.

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi uyarısı! Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi uyarısı!

A A 20231217 33205956 33205955 M I T P K K Y P G N I N S O Z D E S O R U M L U L A R I N D A N S I R V A N H A S A N I S U R I Y E D E E T K I S I Z H A L E G E T I R D I

Şirvan Hasan'ın Terör Faaliyetleri

2011-2013 yılları arasında Türkiye'de güvenlik güçlerine yönelik terör eylemlerine katılan ve daha sonra Suriye'de faaliyet gösteren Hasan, PKK/YPG'nin önemli bir ismi olarak biliniyordu.

Terörle Mücadelede Kararlılık

MİT'in bu operasyonu, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını ve istihbarat kapasitesini bir kez daha ortaya koydu. Operasyonun detayları ve planlaması, MİT'in başarılı istihbarat çalışmalarını yansıtıyor.

“Şirvan Hasan, Türkiye'ye yaklaşık 230 kilometre mesafedeki Deyrizor'da düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.”

Editör: Abdullah Argun