Kimliğimden utanmam. Milli kimliğim; Müslümanlıktan ve kültürüme ait kodlarımdan oluşur.

Başka kültür ve inançlar karşısında aşağılık kompleksim yoktur. Onlara karşı bir düşmanlığım da yoktur.

Emperyalist batılı devletler, onların politikalarına yön veren odaklar, ve onların bu politiklarına bilerek destek olanlar benim düşmanımdır. Zira onlar tüm insanlığın düşmanıdırlar.

Emperyalist zalimler ve mazlumlar arasındaki mücadelede tercihim mazlumdan yana olmaktır.

Emperyal güçlerle ve onların kuyruğu olan batıkafalılarla devletim arasındaki her mücadelede tercihim devletimden yana olmaktır.

Dinime saldıran, dini değerlere karşı savaş açan, İslamofobi rahatsızlığına yakalananlara karşı tercihim İslam'dır.

Devletime silah çeken teröristlere karşı tercihim güvenlik güçlerimizden ve devletden yana olmaktır.

Emperyalistlere kuyruk olmayı savunan mandacılara karşı tercihim tam bağımsızlıktan yana olmaktır.

Yabancılar teknoloji üretince hayranlık duyan, bizim insanımız üretince küçümseyenlere karşı tercihim milli teknoloji üreten vatan sevdalılarının yanında yer almaktır.

Emperyalist maşası fetö haşhaşilerini hapisten çıkarma hayali kuranlara karşı tercihim, vatan hainlerinin hak ettikleri cezayı çekmeden hapisten çıkmaması gerektiğini savunan, adalet kavramının yanında olmaktır.

Dünya menfaati söz konusu olunca eğilen bükülen, helal haram tanımadan kul hakkı yiyenlere karşı tercihim onurlu, devletini milletini önceleyen mert insanların yanında yer almaktır.

Bu ve benzeri milli tercihlerimizi; şahsi menfaatlerimiz için değil, devletimizin bekası ve milletimizin refahı için elzem olduklarından dolayı hayat felsefesi yapmaya gayret ediyoruz.

Allah için sevip, Allah için buğzetmek temel referans noktası ve meselenin özüdür aslında. Bu temel referans noktasından hareketle, milli kavramının etrafında şekillenen bir bakış açısıyla, milli olandan yana tarafım. Tarafsız olmak gibi bir derdim yok, çünkü taraf olm gereken bir inanç sistemim, bir milli kültürüm ve bunlardan neşet eden değer yargıladım var.(Elimden geldiği oranda, becerebildiğim miktarda...)

Tarafsızlığı iyi bir şey gibi pazarlayanların asıl derdinin; küresel - şeytani düzenden yana olmayı ve onlara ses çıkarmayı, rahmani ve milli olan herşeye karşı ise mesafeli olmayı ve bunları savunmayı içeren bir tuzak olduğunun da farkında olalım.

Milli tercihler yapmak, gayrımilli olanların karşısında olmak hususunda sonuna kadar taraf olmak olmazsa olmazımızdır.

Hayatın ve 'öte' sinin var olma gerekçesi olan imtihan olgusunu unutmadan, 'imtihan' denen şeyin ise aslında, neyi tercih ettiğimizin sınanması olduğu hakikatini ıskalamadan yapmamız lazım tercihlerimizi.

MEHMET ARİF SELİM