Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yeni yılın son gününde Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Ancak önümüzdeki hafta, İstanbul dahil birçok kentte sağanak, kuvvetli sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Yağışlar yarın itibarıyla başlayacak ve çarşamba günü birçok kentte kar yağışına dönüşecek.

Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Kuzey Ege kıyılarında hafif sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis olabileceği belirtiliyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise 2023'ün son günü için hava durumu tahminini paylaştı. Şen'e göre, yılın son gününde Türkiye genelinde yağış beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ancak yeni yılın ilk günlerinde, özellikle Akdeniz bölgesinde pazartesi günü yağmur, salı günü Marmara bölgesinde yağmur, çarşamba günü ise Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışı görülecek.

Ayrıca, Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor, ancak sabah ve gece saatlerinde yoğun sis görülebileceği belirtiliyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK