Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki birçok şehir için kar ve yağmur uyarısında bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yağışlı hava öngörülüyor.

Yağışlı Hava ve Kar Uyarısı

Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerinde ise yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışlarına neden olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

Meteoroloji, kuvvetli kar yağışı uyarısıyla birlikte Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Sıcaklık Tahminleri

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyredeceği, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

Bazı İllerdeki Sıcaklık Tahminleri

  • İstanbul: 3°C, 6°C (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar)
  • İzmir: 5°C, 11°C (Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı)
  • Adana: 6°C, 14°C (Parçalı ve çok bulutlu)
  • Antalya: 8°C, 16°C (Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı)
  • Ankara: -1°C, 3°C (Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı hafif kar yağışlı)
  • Bolu: -2°C, 1°C (Çok bulutlu, aralıklı ve kuvvetli olmak üzere kar yağışlı.)

Uyarı ve Öneriler

Meteoroloji, vatandaşlardan özellikle kuvvetli kar yağışı bölgelerinde yaşayanların ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmalarını, gerekirse zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, kar altında ve buzlu yollarda güvenli sürüş kurallarına uymalarını istedi. Ayrıca, soğuk hava koşullarında sıcak giyim ve donanımın kullanılması konusunda da uyarılarda bulundu. Hava durumu değişikliklerini yakından takip etmek ve güncel bilgilere erişim sağlamak önemli.

Son olarak, meteorolojik uyarıları dikkate alarak, vatandaşların tedbirli ve güvenli bir şekilde karşılaşacakları hava koşullarına adapte olmaları önem taşıyor.

Editör: İHSAN KURAN