Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi

Türkiye'de çalışma hayatında önemli değişikliklere yol açacak yeni bir düzenleme üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Pandemi sonrası evden çalışma ve esnek çalışma modellerinin artmasıyla birlikte, çalışma sürelerinde kısaltmaya yönelik 3 farklı model üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

Mesai saatleri kısalacak mı? Bakanlık harekete geçti

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bakanlığın esnek çalışma, uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri üzerinde durduğunu ifade etti. Bu modellerin, özellikle büyük şehirlerdeki trafik sorununu azaltarak çalışanların iş ve özel yaşantılarını daha etkili yönetmelerine katkı sağlayabileceğini vurguladı.

Mesai saatleri kısalacak mı? Bakanlık harekete geçti

Pandemi sürecinin iş dünyasında yarattığı dönüşümü vurgulayan Bayram, özellikle hizmet sektörü ve uzaktan çalışmaya uygun meslek gruplarında bu modellerin başarıyla uygulanabileceğini belirtti.

Mesai saatleri kısalacak mı? Bakanlık harekete geçti

İstanbul'da cuma günleri yaşanan trafik yoğunluğunun azalması ve uzaktan çalışmanın devam etmesi gibi örneklerle, bu modellerin avantajlarını gözler önüne serdi. Türkiye'de ortalama çalışma süresinin 45 saat olduğunu hatırlatan Bayram, işverenlerin evden çalışma modelini benimseyerek maliyetleri düşürebileceğini ve çalışanların iş-yaşam dengesini iyileştirebileceğini belirtti.

Bayram, Avrupa'da haftalık çalışma sürelerinin 4 güne düşürüldüğü örnekleri paylaşarak, Türkiye'nin benzer bir düzenlemeye gitmesinin işverenler açısından avantajlı olabileceğini dile getirdi. Bakanlığın bu modeller üzerindeki çalışmalarının, çalışanlar ve işverenler arasında olumlu bir denge oluşturmayı amaçladığı belirtiliyor.