ARŞİVDEN HABER:

İnegöllü mucitten sedef  hastalığa kesin çözüm

 

YÜZLERCE HASTA SEDEFTEN KURTULDU

Tarih 10 Ekim 2005. O tarihte gazetemize özel açıklama yapan İnegöllü bir çocuk babası mucit Sabri Atılgan, Sedef hastalığına çare bulduğunu, bugüne kadar 200’e yakın hastayı verdiği ilaçlarla iyileştirdiğini söyler.

sedef_haberi_[1]

PATENTİNİ DE ALMIŞ

Ürettiği ilacın sedef hastalığına iyi geldiğini iddia eden ve bu ilacı hangi bitkilerden yapıldığını sır gibi saklayan Sabri Atılgan, “Bu ilacın patentini de aldım. Bazı sedef hastalarının tedavisi uzun sürebiliyor. Ancak 3 ay gibi kısa bir sürede biten hastalarda var “diye konuşur.

ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI ŞÖYLE:

sedef_haberi

Sedef hastalığını da anlatan ve bu konuda bilgiler veren mucit Sabri Atılgan “Sedef hastalığında belirtiler başlarken önce küçük, keskin sınırlı kırmızılık tarzında leke meydana gelmekte, hızla büyüyüp beyaz pullarla örtülü alanlar ortaya çıkmaktadır. Kızarıklığı örten bu sedefi beyazlıktaki pullar merkezde kenarlara göre daha yapışık olmakta, zaman geçtikçe daha da kalınlaşmaktadır. Sedef hastalığında bu deri gösterileri simetrik olarak yerleşmektedir. Özellikle dirsek ve dizler, bel arka kısmı gibi darbe ve sürtünmeye maruz kalan alanlarda ortaya çıkması önemli bir özelliktir. Sedef hastalığının çeşitli tipleri mevcuttur. Bazen sadece büklüm alanlarına yerleşebilmekte, bazen yaygın madeni para büyüklüğünde yuvarlak deri gösterileri gözlenebilmektedir” diye konuştu.

Gemlik’te oturan Gemlik lisesi 3. sınıf  öğrencisi Burcu Uğursoy’da 7 yaşında bu hastalığı kaptığını belirterek “ Sabri Atılgan’ın ismini duyunca hemen geldim. Arkadaşlarımın arasına katılmayı utanıyordum. İlacın bana büyük etkisi oldu. Vücudumda, bacaklarımda ve kollarımda her yerde vardı. Şuan etkisi aldı. Bu ilacı kullananlara tavsiyem tedaviyi yarım bırakmasınlar. Sabri Atılgan’a duacıyım “dedi.

Eskişehir’den gelen ev hanımı 33 yaşındaki Seher Ercan’da “13 yaşındayken vücudumda ve kollarımda ,dizlerimde yaralar vardı. 2003 yılında tedaviye başladım. Şuan sadece kollarımda var. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İnegöl’de oturan 14 yaşındaki Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencisi Ufuk Filiz’de kendisinden hastalığın çok kısa sürede bir ay içerisinde geçtiğini söyledi. Özellikle yazın kollarında yaralardan kısa kollu gömlek giymediğini ve utandığını belirten Filiz “Bu ilaçlar beni kendime getirdi. Şuan kolumda ve ayaklarımda hiç kalmadı.Kendisine teşekkür ediyorum “dedi.

sedef_haberi_[2]

SEDEF HASTALIĞI NEDİR?

Sedef hastalığı, özellikle saçlı deri ve eklem yüzeylerine yerleşen kızarıklık ve pullanmalarla kendini gösteren, atak ve düzelmelerle seyreden genetik bir deri hastalığıdır. Sedef Hastalığı (psoriasis) çeşitli biçimlerde ortaya çıkabilen, tekrarlayıcı, kronik bir hastalıktır.

Deride tipik olarak üzeri sedef rengi pullarla kaplı kızarık alanlar mevcuttur. Hastalıkla derinin üst katmanı (epidermis) aşırı derecede büyümekte, kalınlaşmaktadır.

Sedef hastalığı kalıtımsaldır ve vücudun bağışıklık sistemi ile ilgilidir. İklim, yiyecekler, enfeksiyonlar, depresyon ve hastaların psikolojik durumları hastalığı tetikler veya davet eder, ancak kesin sebebi değildir. Hastalık zaman zaman şiddetleniyor zaman zaman bulgular azalıyor.

sedef_haberi_[1]

MAZİDEN HABER: Gençgazete 3 yaşında

Tarih 10 Kasım 2005. O tarihte İnegöl’ün en genç ve en çok okunan gazetesi Gençgazete 3. yaşına basmıştır. Genç Ajans bünyesinde faaliyet gösteren gazetemiz, o gün 3. yılını ortakları ve çalışanlarına verdiği iftarla kutlar.

 2-545

GENÇLER BAŞARDI

10 Kasım 2005 tarihinde, 3. yıl kutlamaları kapsamında Gençgazete ortakları ve çalışanları Safari Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğinde buluşur.. Yenilen yemeğin ardından bir konuşma yapan Genç Ajans Genel Müdürü Ömer Şen, gelinen noktanın inanç ve azmin eseri olduğunu kaydeder. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da gazetemizi tebrik eder.

Arşivden haberimizin devamı şu şekilde:

BUGÜNLERE İNANARAK GELDİK

Genç Ajans Genel Müdürü Ömer Şen yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Biz gazeteciliğe bu işin yapılabileceğine inanan 4-5 arkadaş ile birlikte küçük bir büroda başladık. Amacımız ilçe halkımıza her olayın üstüne cesaretle gidebilen yazılı bir yayın organını sunmaktı. Kısa sürede bunu başardık, ilçe halkımızın bize duyduğu güven nedeniyle şirketleşme kararı aldık. Gazetemizi günlük yayın hayatına geçirerek, bir çok kişinin “yapamazlar” dediğini yaptık.

Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak? Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak?

ARTIK 10 SAYFAYIZ

“Günlük yayın hayatına başlayan gazetemiz, önce 6 sayfaya sonrada 8 sayfaya çıktı. Bunu ilk önce gerçekleştiren kurum biz olduk, 10 Ekim 2005 (bugün) tarihinden itibaren yine bir ilki gerçekleştirerek 10 sayfa olarak okuyucularımızla buluşuyoruz. Büyüyen İnegöl’e ayak uydurmaya çalışıyoruz”

DEV BİR KADROMUZ VAR

1-630

“ 4 kişiyle başlayan iş hayatımızda bugün 25 kişi var. 14 çalışanımız ve 11 ortağımızla dev bir kurum olan Genç Ajans, gazetesi, danışmanlık hizmetleri, baskı hizmetleri ve tanıtım organizasyonları ile alternatifsiz tek kurum olma özelliğini taşıyor. Genç Ajans bugüne kadar bir çok hizmeti 2 yıl öncesine kadar İnegöl dışında yaptıran değerli hemşehrilerimize büyük bir başarıyla sunuyor” diye konuştu.

  Şen ayrıca, iftar yemeğinin ardından Genç Ajans ortakları ve çalışanlarına verdikleri destek ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Şen ayrıca, 3. yıl kutlamaları çerçevesinde önümüzdeki ay bir resepsiyon vereceklerini açıkladı.

 

MAZİDEN HABER (10 Ekim 2005)

Esnaf Başkanı hükümeti eleştirince!

HERKES PATRON OLMAK İSTİYOR 

arif_tak_hükümeti_eleştirince!-3

Hükümete yapılan eleştiriler üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş da söz alır. Tak, “hükümet İMF engelini aşamıyor” derken, Aktaş ise “Herkes patron olmak istiyor, bu olmaz” diye cevap verir.

 ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI ŞÖYLE:

arif_tak_hükümeti_eleştirince!_[2]

 “ İnegöl Köfteci Aşçı Tatlıcı ve Benzerleri Odası’nın olağan kongresinde bir üyenin “KDV oranları çok yüksek. Bu konuda neler yapılıyor?” diye sormasına üzerine konuşan BESOP Başkanı Arif Tak” Hükümet İMF politikalarını bir türlü aşamıyor, Başbakan,  Maliye Bakanı ve bazı Milletvekilleri ile görüştüm, söz vermelerine rağmen gıdadaki katma değeri düşüremediler” diye sitem etti. Yeni yasaya göre her derneğin bir eğitim müdürünün olması gerektiğini belirten Tak, bunun şuan  ki şartlarda mümkün olmadığını da belirtti.”

HERKES PATRON OLAMAZ

arif_tak_hükümeti_eleştirince!_[1]

     “İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Esnaf Odaları Başkanı Arif Tak’ın  sitemlerinin ardından söz aldı ve “şuan burada biz bize olduğumuzdan rahat konuşuyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şuan gerçekten ekonomik bir sıkıntı yaşanıyor ve zor bir dönemden geçiriyoruz, ama bur da her şeyi hükümetten beklememek gerekir. Herkesin taşın altına elini sokması lazım, sonra herkes patron olmak istiyor, kimse ben memur olayım, ben işçi olayım az kazanayım ama öz kazanayım düşüncesinde değil buda ekonomik sıkıntıları beraberinde getiriyor” diye konuştu.”

Editör: AYHAN BAYRAKTAR