Yük Mühendisleri Birliği Bursa Şube Başkanı Mehmet Arslan, sektör olarak olarak istihdama destek vermek istediklerini ancak vinçlerinde, dolgun ücrete rağmen çalıştıracak operatör bulamadıklarını söyledi… “Günümüzün ve geleceğin en önemli sektörlerinden biriyiz ama maalesef personel bulamıyoruz” diye dert yanan Arslan, şunları söyledi:

KORKULACAK HİÇBİR YANI YOK

 “Burada suçu tamamen karşı tarafa atmak istemem biz de belki yapılacak işi tam olarak anlatamamış olabiliriz… Şunu baştan söyleyeyim; korkulacak hiçbir yanı yok… Biz ille yetişmiş operatör diye de ısrar etmiyoruz… İlkokul veya üniversite mezununun da rahatlıkla yapabileceği bir iş bu. Hiçbir şey bilmese de, burada iki ay eğitim aldıktan sonra belgesini veriyoruz.”

vinç1

EĞİTİM SÜRESİ BOYUNCA MAAŞ

İnegöl, Kestel ve Yenişehir'in Ortak Sanayi Bölgesi İçin Firmalar Belli Oldu! İşte O Liste İnegöl, Kestel ve Yenişehir'in Ortak Sanayi Bölgesi İçin Firmalar Belli Oldu! İşte O Liste

“Eğitim süresi boyunca asgari ücret maaşını alacak… Eğitim bittikten sonra da 20 bin liradan başlayıp, kullanacağı makine ve mesailerine göre aylık 40 bin liraya kadar çıkan ücretler alabilir… Bursa’da şu an 200’e yakın personele ihtiyacımız var… benim firmamda şu an 3-4 operatör açığım var… Bu açığımdan dolayı makinelerimi satışa çıkardım. Benim gibi bir çok firma da aynı durumda.”

vinç 2

KADINLAR DA BAŞVURABİLİR

“Şunu da özellikle belirtmek isterim, bizim sektörde çalışan operatörlerin, aldıkları ücretin tamamı bordrolarına yansır…  Kimse korkmasın, eğitimini veriyoruz ve iki ay sonunda vinç operatörü olarak dolgun ücretlerle mesaiye başlıyorlar”

Editör: Umut Gökdaş