Kütahya Ulu Cami'de gerçekleştirilen iftar programında, yüzlerce katılımcı, simit, peynir, ayran, su ve hurma ile oruçlarını açtı.

SSB ve ASELSAN'dan büyük anlaşma! SSB ve ASELSAN'dan büyük anlaşma!

Genç Gazete Kütahyalılar Ümmet İftarında Buluştu  (3)

Programa Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti üyeleri ve bine yakın vatandaş katılım gösterdi.

Genç Gazete Kütahyalılar Ümmet İftarında Buluştu  (4)

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Gazze ve Doğu Türkistan'daki zorlu koşullara dikkat çekerek, Ramazan ayının getirdiği umut mesajına vurgu yaptı.

"İnşallah hem Gazze hem Doğu Türkistan için bu Ramazan'ın yeni açılımlar getireceğini umuyorum. Bu Ramazan, burada ettiğimiz dualarla, gayretlerle ve birlikteliğimizle en kısa sürede hem Gazze'nin hem Kudüs'ün özgür olduğunun ve Doğu Türkistan'ın işkencelerden kurtulacağının, oradaki soykırımın biteceğinin habercisidir."
Genç Gazete Kütahyalılar Ümmet İftarında Buluştu  (5)

AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu, iftarın farkındalık yaratma ve birlik mesajı verme amacını öne çıkardı.

"Burada maksat insanların bu şekilde de iftar yapabileceğini, fakirlerin akşamları ne yediğini dahileştirebilmek, onların bu şekilde iftar yaptığını göstermek aynı zamanda birlik ve beraberliği sağlamak için önemli bir organizasyonu gerçekleştirdiler"
Genç Gazete Kütahyalılar Ümmet İftarında Buluştu  (1)

dedi. Her yıl bu tür iftar programlarına katılmaya özen gösteren Saraçoğlu, yoğun programına rağmen bu sene de iftar programına katıldığını belirtti.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR