3 katlı bir bina çöktü

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, 3 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çöktü. Olay, saat 08.40 sıralarında Kartaltepe Mahallesi'nde Belediye Caddesi ile Geçit Sokak'ın kesişim noktasında gerçekleşti. Olayın hemen ardından, çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi hızla enkaz alanına sevk edildi.

Genc Gazete Istanbul Coken Bina Enkaz (2) 2 11Zon

Enkaz Altında Kalanlar

Çöken binadan şu ana kadar iki yaralı çıkarıldı, diğer yaralılar için kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altındaki diğer kişilere ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Yetkililer, kurtarma çalışmalarının hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti.

“Çöken binadan çıkarılan yaralılar hemen sağlık ekiplerine teslim edildi. Diğer yaralılar için umutlu bekleyiş sürüyor.”

Genc Gazete Istanbul Coken Bina Enkaz (1) 1 11Zon

Kurtarma Çalışmalarında Son Durum

Enkaz alanında bulunan ekipler, modern teknolojik cihazlar ve eğitimli köpeklerle arama çalışmalarını sürdürüyor. Herhangi bir tehlikeye karşı tüm güvenlik önlemleri alınmış durumda. Yetkililer, kurtarma operasyonunun süresinin belirsiz olduğunu, ancak tüm ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını vurguladı.

Genc Gazete Istanbul Coken Bina Enkaz (5) 5 11Zon

Olayın Sebebi Araştırılıyor

Çökmenin kesin nedeni henüz belirlenemedi. İlgili makamlar, olay yerinde incelemelerde bulunarak teknik raporlar hazırlıyor. Bölge sakinleri, yaşanan bu üzücü olayın ardından büyük bir şok ve endişe içerisinde.

Vali açıklama yaptı

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de çöken bina ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Gül, "Enkaz altında 2'si ağır 7 kişi yaralı olarak çıkartıldı. 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor" dedi.

 Vali Gül, “Küçükçekmece’de saat 08.40 sıralarında zemin + 3 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Zeminde iş yeri var. Bir üst katın ise büro olarak kullanıldığını biliyoruz. Üstteki iki katta da aileler yaşıyor. İlk etapta, AFAD’ın koordinesinde itfaiye ve diğer kuruluşlar olay yerine geldiler. Belediye, itfaiye, sağlık, emniyet gibi gelmesi gereken bütün kurumlar geldiler. 7 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor."

"İlk bilgilere göre, 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bize ulaşan herhangi bir ölü tespiti yok. 7 kişinin 2’sinin durumu biraz daha ağır. 5 kişinin durumu normal. 1988 yapımı binada çökmeyle ilgili henüz tespit edilen bir sebep yok. Dolayısıyla ileriki saatlerde ve günlerde sizleri bilgilendireceğiz. Cumhuriyet Başsavcımız olay yerinde. Bundan sonra adli ve idari süreç devam edecek” ifadelerini kullandı.

Genc Gazete Istanbul Coken Bina Enkaz (4) 4 11Zon

Kaynak: İHA