Yetmişli yaşlardaki usta, ellili yaşlarında daha önce çırak ve kalfa olarak yanında çalışmış bir kişiyi işyerinde ziyarete gitti. Çaylar içildi, sohbetler edildi. Usta ziyaretinin sebebini söyledi.

"..... biz o zamanlar sigortanın önemini bilemedik, bir süre seni sigortasız çalıştırdım. Sen beni mahkemeye ver, mahkeme cezamı tespit etsin, ben de o haktan kurtulayım".

"Usta o nasıl söz, biliyorsun çok şükür hem emekliyim, hem de çok ferah bir hayatım oldu, için rahat etsin" Birbirlerine sarılıp helallaştılar.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

SEYFETTİN ARIKAN: İnegöl 1946 doğumludur. İlk ve ortaokulu İnegöl'de okudu. 1959-60 İnegöl Ortaokulu mezunu olup 1960 yılından itibaren Ankara Polis Koleji öğrencisidir. 1966 yılında Ankara Polis Akademisi'nden mezun oldu. Aynı yıl Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Kriminal Laboratuvarları Daire Başkanlığına asistan olarak atandı. Grafoloji ve Sahtecilik Bölümü'nde 5 yıl asistanlık sonrası 1972'de uzman oldu ve 1980 yılına kadar görevine devam etti. 1980-90 yılları Polis Akademisi Kriminalistik Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. !974 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamlayarak ikinci bir lisans diplomasının da sahibi olan Arıkan görev süresi içinde çeşitli Avrupa ülkelerinde etkinliklere de iştirak etti. Aynı ülkelerin polis laboratuarlarında da incelemelerde bulundu. 1972 yılından itibaren gerek Ankara Mahkemeleri'nce verilen resmi incelemeleri, gerekse tarafların özel olarak talep ettikleri incelemeleri yerine getirdi. Emekli bir Emniyet Müdürü olarak Ankara'da ikamet etmekte olan Arıkan mesleği ile ilgili çalışmaları sürdürmektedir. Ankara Barosu Üyesi bir avukat olarak avukatlık da yapan Arıkan Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Ankara İNEDAD İnegöllüler Dayanışma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Kaynakça : www.belgeinceleme.org.tr/index.php?option=com-content...id

GÜNDOĞDU ARIYÜREK: 1935 Gaziantep Doğumludur. İlk ve orta öğrenimini memleketinde yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yükseköğrenim gördü fakat tamamlayamadı. 1966 yılında yedek subay öğretmen olarak İnegöl Şükrü Naili Paşa İlkokulu'nda memuriyete başladı. Yedek subay askerlik sonrası Ankara Çimento Sanayii'nde çalışmaya başladı. Eşinin İnegöl'lü olması nedeni ile 1969 yılında İnegöl'e döndü. Bir süre İnegöl Belediyesi'nde çalıştı. 30 Mart 1970 sivil savunma memuru olarak memuriyete geri döndü. Eylül 1977-Şubat 1978 tarihleri İnegöl Tekel Müdürü olarak görev yaptı. Sonrası Kayseri Tekel Müdürlüğü'ne memur olarak atandı. 1973 yılı İnegöl Tarihi Mehteri'nin dernekleşme sürecinde Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Akyollu tarafından oluşturulan ilk yönetim kurulunda görev aldı. Daha sonra mesaisini Kızılay İnegöl Şubesi'ne yoğunlaştırdı. 2011 yılında Kızılay Genel Merkezi'nce 25 yılı aşan başarılı Kızılay Başkanlığı dolayısı ile "altın madalya" ile, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ise plaketle ödüllendirildi. Kaynakça : 12.06.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.