TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun dördüncü haftasında deplasmanda Niğde Anadolu FK karşısında 5-1'lik bir galibiyet alarak nihayet 3 puan ile tanıştı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüs Stadında oynanan karşılaşmayı Erdem Mertoğlu-Sezgin Şahbaz-Servet Bozkurt hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemliğini de Erdal Yılmaz yaptı.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta alanda Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Ersel Aslıyüksek, Ömer Faruk Ermeç ve Hakkı İsmet Şimşek onbiri ile başladı.

Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir'in bu maçta ilk onbir için bazı dokunuşlarını gördük. Geçtiğimiz hafta kendi evimizde oynadığımız Etimesgut Belediyespor maçında ayağındaki bir topla rakip oyunculardan herhangi birinin müdahalesi dahi olmadığı halde yere düşen Erdem Koçal'ı yedek kulübesine çekerek yerine genç Selimcan Temel'i; sağ kanatta oynayan Aykut Uluç'un yerine de Covid-19 testi pozitif çıkan ve bundan dolayı da iki haftadır karantinada olan santrafor Ömer Faruk Ermeç'i ilk onbire alarak sağ kanatta da Ersel Aslıyüksek' i oynattı.

Temsilcimiz İnegölspor, birkaç yıldır TFF 1.Lig takımlarından Altınordu'nun kadroya giremeyen genç oyuncuları ile diğer takımlardan kiralık olarak aldığı oyuncularla mücadele etmeye çalışan Niğde Anadolu FK karşısında maçın başından sonuna kadar oyun üstünlüğünü eline alıp sürdürmesini de bildi.14.dakikada solda topla buluşan Hakkı İsmet Şimşek topu ceza sahası önüne gönderdi. Ersel Aslıyüksek topu daha müsait olan Bahadır Taşdelen'e verdi. Bu oyuncu da ceza sahası çizgisine yakın bir yerden düzgün bir vuruşla takımımızı 1-0 öne geçiren golü attı. Bu erken gelen gol diğer göllerin habercisi gibiydi. Nitekim maçın 16. dakikasında yine Hakkı İsmet Şimşek sahneye çıkarak kale dibindeki Ömer Faruk Ermeç'e al da at dercesine bir pas attı. Ömer Faruk Ermeç de bu ikramı geri çevirmeyip topu filelere göndererek durumu 2-0 yaptı. Bu golden 5 dakika sonra maçın 21. dakikasında Hakkı İsmet Şimşek bir kere daha sahneye çıktı. Kullandığı korner atışında topa çok iyi yükselen Ömer Faruk Ermeç kafayla takımımızın üçüncü golünü attı. İlk yarı da bu skorla tamamlandı.

İnegölspor maçın ikinci yarısına 3-0'lık skor avantajıyla başladı. İlk yarıda yakaladığı oyun üstünlüğünü bu yarıda da sürdürerek rakibine kaptırmadı. Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ikinci yarıda bir dokunuş daha yaparak sonuca katkı sağlamasını bildi. Hakkı İsmet Şimşek' i sağ kanatta, Ersel Aslıyüksek' i de sol kanatta oynatmaya başladı. Maçın 53. dakikasında günün başarılı isimlerinden Bahadır Taşdelen' in pasında Ersel Aslıyüksek düzgün bir vuruşla takımımızı 4-0 öne geçirdi. 65. dakikada sahnede yine Ersel Aslıyüksek'i gördük. Bu oyuncu ceza sahası dışından kaleye sert bir şut çekti ve top da Niğde Anadolu FK ağları ile buluşarak durumu 5-0'a getirdi. Maçın 81. dakikasında ev sahibi takım oyuncularından Berat Tosun dört haftadır hiç gol atamayan takımının ilk golünü atarak durumu 5-1'e getirdi. Müsabakada başka gol olmayınca maç da 5-1 İnegölspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Temsilcimiz İnegölspor ligdeki ilk galibiyetini ancak dördüncü haftada elde ederken, bu arada puanını da 5'e çıkararak, sıkıntılı süreçten bir nebze de olsa kurtulmuş oldu.

Niğde Anadolu FK bu oyuncu grubu ile elbette rakibimiz olamazdı. Fakat temsilcimiz onları ciddiye aldı ve hafta boyunca hazırlıklarını yaptı. Bu maç ölçü olur mu bilinmez. O yüzden bizim seri galibiyetlere ihtiyacımız var. Eğer kendimize ilk 5 içerisinde yer bulmak istiyorsak hemen önümüzdeki Cumartesi günü grubumuzda son sıralarda yer alan Adıyaman 1954 Spor ile kendi sahamızda karşılaşacağız. Ardından hafta arası Çarşamba günü deplasmanda Afjet Afyonspor; Pazar günü de yine kendi evimizde Diyarbekir Spor A.Ş. ile karşılaşacağız. Baktığımızda bu maçların hepsini de kazanabiliriz. Çünkü biz güçlü bir takımız. Yeter ki Niğde Anadolu FK maçındaki gibi arzulu, tempolu ve disiplinli oynayalım.

Bundan sonraki haftalarda da İnegölsporumuzun galibiyetlerini yazmak dileklerimle...