TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun otuzüçüncü haftasında kendi evinde karşılaştığı An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor ile 1-1 berabere kalarak play-off umutlarını büyük ölçüde sona erdirmiş oldu.

Geçtiğimiz çarşamba günü Sivas'tan puansız dönen İnegölspor, pazar günkü An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor maçına az da olsa var olan play-off umutlarını sürdürebilmek için çıkmıştı.

Konuk ekip An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor ise devre arasında TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Isparta 32 Spor'dan Gökdeniz Varol ile Uşak Spor A.Ş.'den Tayyib Kanarya gibi golcü 2 transfer yaparak güçlenmiş ve play-offu zorlamaya devam eden bir takım olmuştu.

Temsilcimiz İnegölspor maça mutlak 3 puan parolasıyla başladı. Maçın ilk yarısında Ömer Faruk Ermeç, Bahadır Taşdelen, Yusuf Özdemir ve Emir Özsoy ile yakalanan pozisyonlardan sonuç alamadı. Maçın 38.dakikasında Ömer Faruk Ermeç ile bir gol bulan İnegölspor soyunma odasına 1-0'lık skor avantajıyla girdi.

Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan İnegölspor 48.dakikada öyle bir gol kaçırdı ki, bu pozisyon maçın da kırılma anı oldu.

Bu dakikada Ömer Faruk Ermeç orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girdi, daha müsait pozisyondaki arkadaşı Bahadır Taşdelen'e verme yerine çaprazdan topu kaleye göndermek isteği başarısız sonuçlanınca mutlak bir gol de kaçmış oldu. Maçın 57.dakikasında konuk ekip An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor'un beraberlik golü geldi.

Bu dakikada Ali Fırat Okur'un pasında topla buluşan günün başarılı isimlerinden İlker Sayan uzaktan düzgün bir vuruşla topu kalecimiz Gökhan Siverek'in sağından filelere göndererek durumu 1-1'e getiren golü attı. Bu golden sonra İnegölspor Ömer Faruk Ermeç, Emir Özsoy, Yılmaz Can Taşkıran ve Bahadır Taşdelen ile net gol pozisyonlarından yararlanamadı.

Hele maçın 61.dakikasında rakip ceza alanında yaşanan karambolde Bahadır Taşdelen'in boş kaleye gönderdiği top filelere gitmek üzereyken, Gökdeniz Varol topu çizgiden çıkartarak İnegölspor'a öne geçme şansını vermemiş oldu. Bu dakikadan sonra mücadelede başka gol olmayınca maç da karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Temsilcimiz İnegölspor, Bayburt ekibiyle oynadığı maçın büyük bölümünde üstün olmasına rağmen kendi sahasında kaybettiği 2 puanla play-off umutlarını da büyük ölçüde yitirmiş oldu. Konuk ekip An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor ise 1 puan almanın avantajıyla play-off şansını kalan 5 maça taşımış oldu.

Evet, 8 maçlık yenilmezlik serisi ne oldu da Sivas Belediye Spor maçı ile birlikte sona erdi? 59.dakikadan itibaren 10 kişi kalan konuk ekip An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor'u ne oldu da yenemedik? Grubumuzdaki enteresan sonuçlar bu hafta da devam ederken İnegölspor bu durumdan neden yararlanamıyor ve fırsatı tepiyor?

Bütün bu soruların cevabı elbetteki teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimizde. Şimdi önümüzde 5 maç kaldı. Bu maçların mutlaka kazanılması, rakiplerin de puan kaybetmesi gerekiyor ki play-off yakalanabilsin. Durumun ne kadar zor olduğu ortada.

Önümüzdeki pazar günü deplasmanda oynanacak olan Sarıyer maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...