Liderlerin hafızalarının iyi olduğunu göstermelerine yönelik birçok örnek bilinir. 1975 yılı Birinci Milliyetçi Cephe Hükümeti kurulmuş Adalet Partisi İlçe Teşkilatından bir grup Başbakan Demirel'i ziyarete Başbakanlığa gitmiştir.

Aradan iki yıl kadar zaman geçmiştir, yine ilçe teşkilatından bir grup Ankara'ya giderler. Demirel gençlerden birine elini uzatır gülümseyerek "Ne haber ceketsiz?" der.

İlçe başkanı anlamaya çalışarak "Ne oldu ki efendim?" diyebilmiştir. Demirel gülümseyerek cevap verdi. "Geçen gelişinizde de arkadaş ceketsizdi de kendisini hatırladım."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

RAFET ARIÇ: Sporcu, spor yöneticisi, işadamı. 1932 yılı İnegöl doğumludur. Ortaokul 2. Sınıf sonrası eğitimini sürdürmemiştir. Babasına ait işyerinde çalışarak iş hayatına yönelik bilgi ve birikimini arttırmaya çalıştı. İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübü'nde uzun yıllar futbol oynadı. 1963 yılında Bursa Şampiyonu olan kadronun sporcusudur. 1961 yılından itibaren Bursa'ya taşındı. Ağırlıklı olarak kumaş ticareti yaparak hayatını sürdürdü. Turistik Otel işletmeciliği, Kınık Maden Suyu İşletmeleri İdare Meclisi Başkanlığı, Bursa'nın ilk Yeni Karamürsel Mağazası, Galeri Rafet gibi İşletmelerin sahipliği ve yöneticiliği görevlerinde bulundu. 1973-74 dönemi Şükrü Şankaya, 1974-75 dönemi Selahattin Kaya Başkanlıklarındaki Bursaspor Yönetim Kurullarında görev yaptı. 1974-75 sezonunda UEFA Kupası'nda ilk sekize kalan Bursaspor Futbol Takımı'nın Genel Kaptanı idi. 10 Ağustos 1979 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : www.bursaspor.net/sayfalar.asp?id=, 30.10.2016 tarihinde torunu Kaan Dönmez ile görüşüldü

BERNA (ÇOKUSOĞLU) ARIÇ: İş kadını, 13 Nisan 1970 Bursa doğumludur. Özel İhsan Çizakça Lisesi mezunu olup yükseköğrenimini Kanada'da "Busines Administration" Bölümünde yaptı. 1952 yılında Dedesi Murat Arıç'ın arkadaşları ile İnegöl çevresinde avlanırken bulduğu Kınık Maden Suyunu 1957 yılında limited şirket olarak tescil ettirdiler. 1972 yılında Baba Rauf Arıç ortakların hisselerini satın aldı vefat ettiği 1993 yılına kadar yönetti. Vefat sonrası bir süre anne Bilge Arıç, kızkardeş Didem Arıç ve erkek kardeş Ceyhun Arıç yönetti. Kız kardeş Bilge Arıç (Kurdoğlu) 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından Bursa'da yılın işkadını seçilmişti. Berna Arıç (Çokusoğlu)nun kendi ifadesi ile "1999 yılından itibaren tüm gayreti ile yönettiği firma "Bir İnegöl Markası" olarak bugün dünyanın dört bir yanına ihracat yapabilen ülkemizin önemli kuruluşlarından biridir.

Kaynakça : Lodos Dergisi Haziran 201514.sayı, www.lodoshaber.com/basarili-bir-is-kadini-portresi-berna-aric-cokusoglu/