İnegölspor 2021-2022 sezonunun startını 24 Temmuz 2021 Cumartesi günü kendi tesislerinde verdi.

İlk etap çalışmalarına yeni transfer edilen 14 ve ilerisi için gelecek vadeden geçen yıldan 10 olmak üzere toplam 24 futbolcu ile başlanacaktı. Fakat Uşakspor'dan bu yıl tranfer ettiğimiz Noyan Öz, eşinin ilçemize gelmek istememesinden dolayı katılamadı. Eşi ikna edilemezse takımdan ayrılmak durumunda kalacak. Umarım ikna edilir.

İlk etap çalışmalarında futbolculara bir taraftan fiziki yönde yükleme yapılırken diğer taraftan da bazı testler uygulandı.

Futbolcuların bu çalışmalardaki temposu ve hırsı dikkati çeker nitelikteydi. Hepsi de ilk günden son güne kadar geçen süreçte teknik heyetin hedeflediği tempoyu yakalamaya çalıştılar.

Bir de bu ilk etap çalışmalarında hiçbir sakatlığın yaşanmaması çok önemliydi. Zira grubumuzun iddialı ekiplerinden Çorumspor FK'nin 5-6 futbolcusu ilk etap çalışmalarında sakatlandı bile.

Futbolculara 4 Ağustos 2021 Çarşamba gününe kadar izin verildi. İkinci etap çalışmalarına Afyon'da devam edilecek. Burada futbolculara biraz daha fazla fiziki yükleme yapılırken birkaç hazırlık maçı da oynanacak. Bu maçlardan birinin 12 Ağustos 2021 Perşembe günü yine grubumuzun bir başka iddialı ekibi Bayburt Özel İdare Spor olması kesin gibi. Afyon'da yapılacak hazırlık maçlarına katılıp futbolcuların performans ve son durumlarını görüp sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Bir de sezon açılış töreninde bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alper Taban'ın "Bu sene Kani başkanımızın ve ekibinin ikinci sezonu. Beklenti yüksek. Hamasi duygularla, sözlerle olacak birşey değil. Vazife sizlerde." sözleri Yönetim, Teknik Heyet ve Futbolcular için bir mesaj niteliğinde ve dikkat çekiciydi. Umarım herkes bu sözlerden gereken mesajı alıp gereğini yapar.

2021-2022 sezonu fikstürüne gelince... Evet fikstür çekildi ve ilk maçımızı deplasmanda Ankaraspor ile yapacağız. Ankaraspor geçtiğimiz sezon TFF 1.Ligden düştü.Yabanc oyuncuları ayrıldı. Alt liglere kiralık olarak gönderdiği oyuncularla devam edecek olsa da unutmamak gerekir ki bu takımı hala Ankara Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Melih Gökçek destekliyor. Onun için dikkatli olmalıyız.

Galibiyetle başlamak hepimizin arzusu. Beraberlik de iyidir. Daha sonraki iki haftada üst üste Hekimoğlu Trabzonspor ve Etimesgut Belediye Spor ile içeride kendi sahamızda oynayacağız. İlk üç maçta 9 puan çok güzel olur. Neden olmasın? Alınan yeni oyuncuların altında Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir'in imzası var. Hepsi de onun bildiği, tanıdığı ve daha önce birlikte çalıştığı futbolcular. Üstelik futbolcular da birbirlerini yakından tanıyorlar ve birlikte oynamışlar. Bu bizim için büyük avantaj olacaktır.

Tüm bunlara rağmen tam tersi kötü bir başlangıç da yapabiliriz. Hemen pes etmemek gerekir. Çünkü bu sezon toplamda 38 maç yapılacak. Lig uzun bir maraton. Herşey olabilir. Yine de İnegölsporumuzun güzel bir başlangıç yapması dileğiyle tüm kongre üyelerimize seslenmek istiyorum: Haydi, hepimiz birer kombine alıp tribündeki yerimizi alalım!