TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun ikinci haftasında evinde karşılaştığı Hekimoğlu Trabzon ile 0-0 berabere kalarak galibiyetle tanışamadı.

Pandemi nedeniyle bir sezondur tribünlerdeki yerini alamayan seyirciler İlçe Stadına geldiklerinde beklenmedik bir sürprizle karşılaştılar.

Kombine kartı olanlar turnikelerde kombine kartlarını okutamadılar. Bir yetkilinin kombine kartı ile girişleri sağlandı. Maraton Bölümünde ise seyirci girişi tek bir kapıdan olunca kombine kartı, bilet ve HES kodu sorgulamaları uzun ve eziyetli oldu.

Buradaki görevli sayısının arttırılması gerekiyor. Ayrıca sahamızın bazı bölümlerinde çimlerin bakımsızlığından zeminin kötü olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Maça dönersek; karşılaşmayı Mehmet Türkmen, Sedat Etik ve Sefa Özcan hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4.hakemliğini Serkan Eryılmaz yaptı.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Erdem Koçal, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Aykut Uluç, Ersel Aslıyüksek ve Hakkı İsmet Şimşek ile başladı.

Maçın henüz başlarında 4. ve 25. dakikalarında üst üste sarı kart gören Hekimoğlu Trabzon oyuncusu Hakan Yavuz çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu dakikalara kadar oyun dengede giderken üstünlük bize geçti. Fakat ilk 45 dakikada Hakkı İsmet Şimşek, Erdem Koçal, Ersel Aslıyüksek ve İbrahim Sürgülü ile bulduğumuz önemli pozisyonlardan bir sonuç çıkmadı.

Maçın ikinci yarısında İnegölspor rakip alanda topla fazla oynayan taraftı. Hekimoğlu Trabzon ise uzatmalarla birlikte yaklaşık 70 dakika 1 kişi eksik kalmanın dezavantajıyla oyunu daha çok kendi alanında kabul etti. Hatta rakip oyuncular sık sık oyunu soğutacak ve zamanı çalacak hareketlerde bulundular.

Orta hakem de bütün bunlara fazla müsamaha gösterdi. İkinci yarıda İnegölspor Ersel Aslıyüksek , Samet Cantürk, Bahadır Taşdelen ve Gülhan Üreyen ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.

Hele 60. dakikada Hakkı İsmet Şimşek'in kullandığı köşe vuruşunda Ersel Aslıyüksek topu kafa ile daha müsait olan Samet Cantürk'e aktardı. Fakat Samet Cantürk topu boş fileler yerine auta attı. Böylece maç başladığı gibi golsüz sona erdi.

Böyle olmamalıydı... Rakip 10 kişi kaldıktan sonra saha dizilişinde değişiklik yapılabilirdi. Rakip, takım halinde değil de sadece Musa Caner Aktaş ve Mustafa Ethem Erboğa ile üzerimize gelmeye çalışırken 3-5-2 sistemine dönülüp sağ ve sol taraftan bindirmeler yaparak ileri uçtaki çift santrforla topu buluşturabilirdik.

Teknik heyet 61.dakikada sağ kanatta fazla varlık gösteremeyen Aykut Uluç'u çıkarıp yerine Gülhan Üreyen'i oyuna aldı fakat Gülhan Üreyen ile çift santrafor oynayacağı düşünülen Ersel Aslıyüksek' i sağ kanada çekti.

Böylece oyun sisteminde bir değişiklik olmadı. Hakkı İsmet Şimşek maçta kavgaya karışıp geçen haftadan sonra bu haftada da sarı kart görse de sol kanatta iyi işler yaparken birden oyundan alındı. Sol kanatta önce Bahadır Taşdelen, sonra da Mustafa Kayabaşı denendi. Forvet arkası özelliklerine sahip her iki oyuncu orada ne yapabilir ki...

Mustafa Kayabaşı' nın şu anki mevkiinde çok yorulduğu aşikar. Forvet arkasında ya Mustafa Kayabaşı ya da Bahadır Taşdelen'den birinin oynaması gerekiyor. Teknik heyetimizin artık riske girip bu iki oyuncudan birini kulübeye çekip Erdem Koçal'ın yanında genç Selimcan Temel'e daha çok süre vermesinin zamanı gelmiştir.

Çünkü Selimcan Temel geçtiğimiz sezonlara oranla bu yıl çok çalışıyor ve formayı daha çok hakediyor. Bir de kaleci ve defans oyuncularımızın geri paslarda daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Önümüzdeki pazar günü saat 16.00'da yine kendi sahamızda oynayacağımız Etimesgut Belediyespor maçında buluşmak ve İnegölspor'un galibiyetini yazmak dileklerimle...