Bursa'nın renkli pazarları, soğuk hava dalgasının ortasında sıcak bir atmosfer sunuyor. Yazın sona ermesi ve kış mevsiminin başlamasıyla birlikte, pazar tezgahları yazlık sebzelerin yerini kış meyve ve sebzelerine bıraktı.

Dolar ve Euro'da Haftalık Açılış: Lira Karşısında Son Durum Dolar ve Euro'da Haftalık Açılış: Lira Karşısında Son Durum

Bu değişim, hem lezzet hem de sağlık açısından önemli fırsatlar sunuyor. Peki, bu kış hangi meyveler tezgahların yıldızı olacak?

meyve sebze paza (4)

Kış Meyvelerinin Vitamin Şöleni

Yerel pazar esnafı, müşterilerin artan talebine yetişmeye çalışıyor. Reyhan pazarı esnaflarından Yahya Gökçimen, meyve çeşitliliğinin yanı sıra lezzet ve kaliteye dikkat çekiyor. Portakal, elma, mandalina gibi C vitamini deposu meyveler, kışın soğuk günlerinde sağlıkla iç ısıtıyor.

meyve sebze paza (3)

Tezgahlarda Renkli Manzara

Tezgahlar, kış meyveleriyle adeta bir renk cümbüşüne dönüşmüş durumda. Gökçimen, "Şu an tezgahta döngel, nar, ayva, hurma, portakal, elma, mandalina, muz var. Kış meyvelerinin tamamı var ve hepsi oldukça tatlı ve lezzetli" diyor.

meyve sebze paza (2)

Fiyatlar ve Kalite

pazarı esnaflarından Yahya Gökçimen, “Şu an tezgahta döngel, nar, ayva, hurma, portakal, elma, mandalina, muz var. Kış meyvelerinin tamamı var. Kış meyveleri güzel ve tatlı oluyor, müşterilerimiz de seviyor. Fiyatlar da uygun. Mandalina 35 lira, muz 40 lira. Her meyvenin bir kalitesi var. Biz de elimizden geldiği kadar kaliteli ürün alıp satmak için çalışıyoruz. Müşterimizin memnun kalmasını istiyoruz. Kış geliyor, C vitamini almak lazım, mandalina portakal yemek lazım” şeklinde konuştu.

Fiyatlar da tüketiciler için cazip. Mandalina 35 lira, muz 40 lira gibi uygun fiyatlarla sunuluyor. Bu durum, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için iyi bir haber.

meyve sebze paza (1)

Soğuk kış günlerinde sağlık ve lezzet arayanlar için Bursa pazarları ideal bir durak. Renkli ve vitamin dolu meyveler, kış aylarının enerjisini tezgahlara taşıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR