Bursa'dan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu'nun kış mevsiminde karlı ve buzlu zeminlerde yürürken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları açıkladı. Kış koşullarında yürümenin risklerini azaltacak pratik bilgiler, bu haberde sizlerle.

Genç Gazete Trakya'da Eğitime Kar Engeli

Kar ve Buzda Güvenli Adımlar: Uzman Tavsiyeleri

Doğru Ayakkabı Seçimi

Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu, karlı ve buzlu yollarda yürürken doğru ayakkabı seçiminin önemine vurgu yapıyor. Geniş tabanlı ve kaygan olmayan malzemeden yapılmış ayakkabılar, daha iyi bir tutunma sağlayarak düşme riskini azaltıyor.

Meteoroloji'den Kar Yağışı Uyarısı 02

Bu Belirtiler Gluten Hassasiyetine İşaret Ediyor! Bu Belirtiler Gluten Hassasiyetine İşaret Ediyor!

Yürüyüş Şekline Dikkat!

Yürüyüş şeklinin de buzlu zeminlerde kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Cansabuncu, küçük ve yavaş adımlarla, ayakların dışa dönük penguen tarzı yürümenin dengenin korunmasına yardımcı olacağını ifade ediyor.

Meteoroloji'den Yoğun Kar Uyarısı 01

Kaygan Zeminlerden Kaçınma

"Karlı havalarda buz tutabilecek parlak ve kaygan zeminlerden kaçının ve mümkünse karın daha yumuşak olduğu zeminlerde, çim gibi buzlanmayı azaltan yerlerde yürüyün."
Cansabuncu, "Mümkünse merdivenlerin yanlarındaki korkuluklardan destek alınmalı. Kaygan zeminlerde yürürken eller ceplerde olmamalı. Böylece hem denge daha kolay sağlanabilir hem de bir düşme durumunda önlem almak kolaylaşır. Yürürken iki elin de dolu olmamasına dikkat edilmeli. Mümkünse en az bir el boşta olmalı. Denge kontrolü için ağır cisimlerin ve çocukların kucakta taşınmamasına özen gösterilmeli” diye uyardı. - Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu

Meteoroloji'den Kar Yağışı Uyarısı 03

Eğimli Yollarda Dikkatli Olun

Dr. Cansabuncu, eğimli yollardan ve merdivenlerden inerken adım adım ve sağlam basılması gerektiğini, mümkünse korkuluklardan destek alınması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, ellerin cepte olmaması ve en az bir elin boşta bırakılması da önemli bir detay.

Soğuk kış günlerinde, bu basit ama etkili yürüyüş teknikleriyle yaralanmaların önüne geçebilir ve güvenle adımlarınızı atabilirsiniz.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR