Renkli Rüyasının Peşinden Giden Kırmızılı Kadın

Yedisu'nun Güzgülü köyünde ikamet eden Nafiye Caz, 10 yaşında gördüğü bir rüyanın etkisiyle kırmızı kıyafetlere gönül verdi. Rüyasında; yaşlı ve sakallı bir kişi ölene kadar kırmızı kıyafet giymesini söyledi. O günden beri kazağından çorabına, eteğinden ayakkabısına kadar her şeyi kırmızı tercih ediyor.

Son Dakika | Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Son Dakika | Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı!

Felç Geçirdiği O An

Geçtiğimiz yıl evinin balkonunda otururken ansızın rahatsızlanan Caz, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucunda felç teşhisi kondu. Felcin etkisiyle belden aşağısını ve sol kolunu kullanamaz hale geldi.

"Ayaklarım, belim hiç kalkmıyor. Kızım İzmir'den çoluk çocuğunu bırakıp yanıma geldi, o bana bakıyor." - Nafiye Caz

kirmizi kadin (1)

Yakınlarından Tam Destek

Bir süre konuşma yetisini de kaybeden Caz, eşi Celal Naz ve İzmir'den gelen kızı Gülhan Caz Ber'in desteğiyle yaşamına devam ediyor. Caz'ın eşi, eşinin durumu hakkında endişelerini ve yaşadıklarını paylaştı.

"Eşimin belden aşağısı ve sol kolu tutmuyor. Bazen sağ kolu da tutmuyor. Biz ona sahip çıkmazsak kim bakacak. Bazen gece 3-4 sefer kalkıp onunla ilgileniyorum." - Celal Caz

kirmizi kadin (2)

Vicdan Huzuru İçin Köyüne Dönen Kız

Nafiye Caz'ın kızı Gülhan Caz Ber ise, annesinin yanında olabilmek için İzmir'den köylerine döndüğünü ifade ediyor.

"Annemin bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum. Anne ve baba bulunmaz. Onlara bakacak kimse yok, çaresizler. Bu nedenle 20 sene sonra köyüme geldim. Anneme ve babama baktığım için vicdanım çok rahat." - Gülhan Caz Ber

Felç, yaşlılık ve zorluklarla mücadele eden Nafiye Caz, kırmızıya olan sevgisiyle bilinen, hayata renk katan bir figür olarak tüm zorluklara göğüs geriyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR