Müslim Serbest'in köşe yazısı

Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig (BAL) 14.Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk defa TFF 3.Lige yükselen ve profesyonelliğe adım atan temsilcimiz İnegöl Kafkas Gençlik Spor, 22 Haziran 2023 tarihinde Ankara'da yapılan kura çekimi sonunda 2023-2024 sezonunda TFF 3.Lig 1.Grup'ta yer alacak.

   9-10 Eylül 2023 tarihlerinde başlayıp 27 Nisan 2024 tarihinde sona erecek olan 2023-2024 sezonunda TFF 3.Lig 1.Grup'ta 15 takım yer alacak. Bu takımlar şunlar olacak: 52 Orduspor FK, Aliağa Futbol A.Ş., Artvin Hopaspor, Ayvalıkgücü Belediyespor, Edirnespor, Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş., İnegöl Kafkas Gençlik Spor, Karabük İdmanyurdu Spor, Kepez Belediye Spor, Kırıkkale Büyük Anadolu Spor, Küçükçekmece Sinop SK, Malatya Arguvan SK, Mardin 1969 Spor,Talasgücü Belediye Spor ve Tarsus İdman Yurdu.

   TFF 3.Lig 1.Gruba baktığımızda 52 Orduspor FK, Artvin Hopaspor, Ayvalıkgücü Belediyespor ve Kepez Belediye Spor'un Geçtiğimiz sezonda TFF 3.Ligde play-off oynadıklarını görüyoruz. Bu takımlar bu sezonda da zirveyi zorlayacaklardır. Öte yandan TFF 1.Grup'taki Aliağa Futbol A.Ş., Karabük İdmanyurdu Spor, Küçükçekmece Sinop SK, Mardin 1969 Spor ve Talasgücü Belediye Spor da tıpkı temsilcimiz İnegöl Kafkas Gençlik Spor gibi geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig'de gruplarında şampiyon olarak TFF 3.Lig'e yükseldiler. Bu takımların neler yapabileceğini müsabakalar başlayınca hep beraber göreceğiz.

  TFF 3.Lig 1.Grup'ta yer alacak olan temsilcimiz İnegöl Kafkas Gençlik Spor da 25 Mayıs-1 Haziran 2023 tarihlerinde Olağanüstü Genel Kurul'a giderek  Başkan Celal Ter güven tazelemiş ve yeni yönetim kurulunu oluşturmuştu. Celal Ter başkanlığındaki transfer komitesi Nafi Bilaloğlu ile Genel Koordinatör olarak, Murat Endes ile de Teknik Direktör olarak devam kararı aldı. Transfer komitesi iç transferde Kaptan Ömer Faruk Boz, Yusuf Ocak, Yusuf Kılıç,Ömer Can, Hakan Öztürk ve Furkan Demir ile yeniden anlaşma sağladı.  Öte yandan dış transferde Beşiktaş, Gaziantepspor ve Konyaspor gibi Süper Lig takımlarında oynayan Orkan Çınar, Çarşambaspor'dan stoper Uğurcan Gülay, Ayvalıkgücü Belediyespor'dan kanat oyuncusu Burak Özbakır ile anlaşma sağlandı.

   TFF 3.Lig gruplarının belirlenmesinin ardından temsilcimiz İnegöl Kafkas Gençlik Spor transfer komitesinin grubumuzdaki takımların durumlarını da göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyulan oyuncuları takımımıza kazandıracaklarına inanıyor ve her ne kadar Türkiye'nin dört bir köşesine gidecek olsa da tarihinde ilk defa yer alacağı TFF 3.Lig'de başarılar diliyorum...