Yarın Beştepe'de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ana gündem maddelerinden biri emekli maaşlarına yapılacak düzenleme olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce işaret ettiği bu düzenleme, milyonlarca emeklinin merakla beklediği bir konu.

Emekli Maaşlarına Düzenleme Geliyor

Erdoğan'ın İşareti

AK Parti'nin Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına dair açıklamalar yaparak yaklaşan Kabine toplantısına işaret etti. "İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emekli memurlarımıza açıklayacağız." dedi.

Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı

Bakanlık Çalışmasını Tamamladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın emekli maaşlarına ilişkin hazırladığı çalışma, toplantıda ele alınacak. Beklenen düzenlemenin son halinin ne olacağı toplantı sonrasında kamuoyuyla paylaşılacak.

Diğer Gündem Maddeleri

Ekonomik Durum

Toplantının diğer önemli maddelerinden biri de ekonomik gelişmeler. Enflasyon oranları, fahiş fiyatlamalara karşı alınan tedbirler ve 2024 Bütçesi üzerindeki görüşler kabine üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Terörle Mücadele

Yurt içi ve sınır ötesi terör operasyonları, Kabine'nin ele alacağı başka bir öncelikli konu. Özellikle Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleşen hava harekatları ve bölgesel durumun son hali masaya yatırılacak.

İsrail-Filistin Çatışması

İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalar da toplantının gündem maddelerinden. Türkiye'nin bu konuda atacağı diplomatik adımlar ve bölgedeki son gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunulacak.

Editör: Fırat Çelik