Turhan Şahin yazdı

İBRAHİM ÖZÇÖMLEKÇİ:

Meslek önderi, usta. Doğum ve vefat tarihini tespit edemediğimiz İbrahim Özçömlekçi aile mesleği çömlekçiliği soyadında da taşımaktadır. Faik Kırımlı Usta’nın teşviki ile 1986 yılında Ahmet Yurdakul ile birlikte İnegöl’de İznik Çini üretimi yapan atölye kurdu. Faik Kırımlı Hoca; İznik çinilerinin yeniden ihya olmasında kurduğu toprak fırını İbrahim Özçömlekçi Usta’dan öğrenmiş.  İznik Milet Tarzı seramik ve çinilerinin üretimini yaparak yurtiçi ve yurtdışı pazarlarına gönderdiler. Bilecik Pazaryeri Kınık Köyü’nün çiniciliğinin gelişimine de önderlik etti. Cemiyet hayatında da olmaya çalışan Özçömlekçi 1947 yılı İnegöl Demirspor Kulübü Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir.

NECATİ ÖZÇETİN:

İnegöl Belediye Meclis Üyesi, cemiyet adamı, esnaf. 1926 yılı İnegöl doğumlu olup ilçemizde sandalye imalatı, tütün tüccarlığı, kozacılık gibi mesleklerde ticaret yaparak hayatını sürdürmüştür. Sandalyeciliği mesleğin eski ustalarından Mahmut Kur Ustadan öğrendi. 1968 yılına kadar da mesleği sürdürdü. 10.12.1963 tarihli kongreden 18.12.1970 tarihli kongreye kadar İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Askerlik öncesi İnegöl İdmanyurdu futbol takımının futbolcusu olarak futbol oynadı. 1954 yılı İnegöl Yıldızspor Futbol Takımının kurucuları arasında yer aldı uzun süre yöneticilik de yaptı. Aktif siyasetini Adalet Partisi çatısı altında yerine getiren Özçetin 1973-77 yılları Adalet Partisi İnegöl Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 11.11.2011 tarihi vefat etti.

ZEKİ ÖZÇİFTÇİ: Amatör futbolcu,1947 yılı İnegöl doğumludur. İlkokul eğitiminin ilk üç sınıfını İshakpaşa İlkokulu’nda dört ve beşinci sınıfları Altıeylül İlkokulu’nda okudu. İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Erkek Sanat Okulu mezunudur. Futbola aynı zamanda mahallesinin takımı İnegöl Yıldızspor’da başladı. 1965-66 Sezonundan itibaren İnegöl Doğanspor takımının sporcusu oldu. Takım ile o kadar bütünleşmişti ki  askerliğini tecil edip altı yıl geç askerlik yaptı. Doğanspor’da geçen 12 yıl sonrası 1977-78 Sezonundan itibaren İnegöl Yıldızspor (İnegölspor)’a dönüş yaptı. 1982-83 sezonu sonuna kadar burada görev yaptı. 1983-84 Sezonu Doğanspor, 1984-85 Sezonu Osmaniyespor formalarını giyerek  futbolu noktaladı. 20 sezonu aşkın Bursa Amatör Liglerinde forma giydikten sonra futbolu noktaladı. Sonrasında servis işletmeciliği yaparak hayatını sürdürdü. Futbol oynadığı dönemde 11 ayrı sezonda Bursa Amatör Karma Takımlarında yer alarak Türkiye Şampiyonalarına katıldı. Bursa şampiyonu olan amatör takımlarımızda takviye sporcu olarak ta birçok kez forma giydi. Amatör Milli Takım kamplarına davet edildi. Kısa boyu nedeniyle “Bücür Zeki” diye bilinirdi. Üstün tekniği ile seyir zevki çok yüksek bir futbolculuk serüveni oldu.  Nisan 2016 tarihinde yani futbolu bıraktıktan 31 yıl sonra takım arkadaşı Yavuz Şengöz ile birlikte Bursa’da yayın yapan bir gazetenin köşe yazısı  konusu olabilecek kadar iz bırakmıştı.