Turhan Şahin yazdı

DOÇ.DR.MUSTAFA DÖNMEZ: İlahiyatçı, Brüksel İslami İlimler Fakültesi Dekanı. 10-04-1962 tarihinde İnegöl’de doğdu. Ailesi 1967 yılında işçi olarak Belçika’ya yerleşti. İlkokul eğitimini Belçika’da 1975 yılında tamamladı. İslami ilimlere ilgisinden dolayı ülkemize dönüp İzmir İmam Hatip Lisesi’nde okudu ve 1982 yılında mezun oldu. 1987 yılında Medine İslam Üniversitesi’nin Hadis ve İslami İlimler Fakültesi’ni bitirerek Belçika’ya döndü. Milli Eğitime bağlı olarak Belçika’da ortaokul ve liselerde Din Kültürü ve Ahlak  Bilgisi Öğretmenliği yaptı. 1995-98 yıllarında oryantalistlerin İslam ve sünnet konusundaki araştırma tekniklerini öğrenmek için Belçika-Louvain Katolik Üniversitesi Şarkiyat Enstitüsü Arap Dili ve İslamoloji bölümünde ikinci bir lisans yaptı. 1998 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans, 2005 yılında Tıbbu’n-Nebevi’yle Doktorasını tamamladı. 2008 yılında Doçentlik ünvanı aldı. 2007 yılında Brüksel’de açılan İslami İlimler Fakültesi’nin Kurucu Dekanı olup bu görevi ve hadis hocalığını sürdürmektedir. Çeviri : Hadislerin Işığında Servisi I. Bidat Konusuna Doğru Bir Yaklaşım, Müellifi Abdü’l-Kayyum es Süheylani (Tercüme Mustafa DÖNMEZ)

HÜSEYİN DÖNGEL: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, İnegöl Elektrikçiler ve Benzerleri Odası Kurucu Başkanı, İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı. 1955 Erzurum-İspir doğumludur. Erzurum Erkek Sanat Okulu Elektrik Bölümü mezunu olup 1977 yılından itibaren İnegöl’de yaşamaktadır. Elektrik tesisatı, proje ve taahhüt işleri yapmaktadır. 06.08.1985 tarihinde İnegöl Elektrikçiler ve Benzerleri Odası Kurucu Başkanıdır. Oda faaliyetlerinde sonraki yıllarda da başkan ve yönetici olarak görev almıştır. 1989-94 yılları Doğruyol Partisi İnegöl Belediye Meclis Üyeliği  yapmıştır. 1989 yılında Kurucu Başkanı olduğu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nde uzun süre ve farklı dönemlerde başkanlık yapmıştır. İlçemizdeki Erzurumluların birbirleri ile ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra derneğin Erzurum ile ilişkilerinin de gelişmesi için çaba sarfetmiştir. 1984 yılı Halk Eğitim Merkezi Koruma Derneği Kurucu Yöneticidir. Kaşıkçıoğlu İlkokulu Koruma Derneği’nde başkan olarak yirmi yılı aşkın hizmet vermiştir.   

ERKAN DÖNMEZ: Kurşunlu Belediye Başkanı. Ailesinin işçi olarak bulunduğu Almanya’da  1978 yılında  doğdu. 1984 yılı aile kesin dönüş yaptı.  Kurşunlu Cumhuriyet İlkokulu ve Kurşunlu Ortaokulu mezunudur. İnegöl Sağlık Meslek Lisesi’nden sağlık memuru olarak mezun oldu. 1998-2004 yılları sağlık ve turizm alanında faaliyet gösteren bir şirket kurup yönetti. Bursa Birey Okullarının kurucuları arasında yer aldı. 2004 yılı Kurşunlu Tarımsal Kooperatifi kurucusudur. 28 Mart 2004 tarihinde CHP adayı olarak girdiği  seçimde Kurşunlu Belediye Başkanı olduğunda Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı idi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde aynı göreve yeniden seçildi. 2009 yılında Mustafa Sarıgül’ün TDH Türkiye Değişim Hareketi içinde yer alsa da hareketin partileşememesi neticesi yeniden partisine döndü.  2014 yılında Büyükşehir Yasası değişikliği ile Kurşunlu Beldesi mahalle statüsüne dönüşünce Kurşunlu’nun son Belediye Başkanı olmuş oldu. 07 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’nde CHP Bursa Milletvekili adayı oldu seçilemedi. Hayatını Kurşunlu Beldesi’nde sürdürmektedir.