Turhan Şahin yazdı

MEHMET CEYHAN: İnegöl Süle Köylü’dür. 1891-1975 yılları arasında yaşamıştır. Yunan işgali sırasında İnegöl’de yararlı hizmetlerde bulunmuştur. Karakiraz Köyü’nden  çete reisi Nuri  Bey’in elemanlarından biri olarak görev yapar. Çete Mehmet diye tanınırdı. Birinci Dünya Savaşı’na asker olarak katılmış Arap yarımadasındaki cephelerde yıllarca savaşmıştır. Evine döndüğünde de Yunan işgali ile karşılaşmış burada da elinden gelen çabayı göstermiştir. Düşmana gece baskınları ile zararlar verirler gündüz dağlarda saklanırlardı. Yunanlılarca yakalanmış diğer İnegöl’lüler ile birlikte esir alınarak Yunanistan’ın Mora Yarımadasının güneyindeki Milos Adasında esir tutulmuş savaş sonrası esir değişimi ile ülkesine dönebilmiştir. Eğitimci Yazar Numan Kartal’la 1961 yılında yaptığı söyleşi o günlerin İnegöl’üne ışık tutmada önemli bir kaynaktır.

HAYDAR CERRAH: Kent Konseyi Başkanı, İHMED Kurucu Başkanı, cemiyet adamı. 1970 Trabzon-Araklı doğumludur.  İlkokul ve ortaokul eğitimini Araklı’da yaptı. 1982 yılından itibaren İnegöl’e taşındılar. Ortaokul üçüncü sınıftan itibaren öğrencisi olduğu, İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunudur. Yükseköğrenimini AÜ Halkla İlişkiler Bölümü’nde yaptı. İnegöl’de önceleri kırtasiye daha sonra gıda ve yemek sektöründe iş yaparak hayatını sürdürdü.  İş yaşamı ile birlikte cemiyet hayatında da yapabileceğim bir şeyler  vardır diye tanımlanabilecek bir anlayışı benimsedi. Milli Gençlik Vakfı ile başladığı sosyal hayatta, bir süre İnegöl Süper Kanal TV’de program yaparak, bir süre de İnegöl Yıldırım Gazetesi’nde yazarak yer aldı. Yeni Haber  ve Yeni Dönem Dergileri’nde yazıları yer aldı. 2002 yılında Kurucu Başkanlığını yaptığı İHMED İmam Hatip Mezunları Derneği İnegöl Şubesi ile sekiz buçuk yılı başkanlık olmak üzere 17.12. 2012 tarihine kadar ilgilendi. İnegöl İmam Hatip Lisesi, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Aile Birlikleri’nde Başkanlık yaptı. İniyad İHH Gönüllüsü olarak yurtiçi ve dışında faaliyetlerde bulundu.  2009-2014 yılları üyelik yaptığı İnegöl Kent Konseyi’nin  27.06.2014 tarihinden itibaren Başkanı olarak faaliyetini sürdürdü.  İnegöl Kent Konseyi’nin sosyal hayattaki önemi ve etkisinin artmasına katkı sağladı. İnegöl’de yaşamını sürdürüyor.

SABRİ CENGİZ: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, esnaf.  10 Ekim 1942 tarihi İnegöl Hayriye Köyü doğumludur. İlkokul eğitimi sonrası tarım ve hayvancılık yaparak köyünde hayatını sürdürdü. 1966-78 yıllarını Almanya’da işçi olarak geçirdi. Yurda dönüş sonrası ilçemizde inşaat malzeme ticareti ile meşgul oldu. 27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde ANAP İnegöl Belediye Meclis Üyeliği görevine seçildi. 1994-99 yılları belediye meclis üyesi olarak görev yaptı. Dönem dönem ANAP Yönetim Kurullarında da görev aldı. 1999 yılından itibaren kendini emekli etti. İlçemizde yaşamını sürdürüyor.