Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'na Özgür Özel'den destek sözü Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'na Özgür Özel'den destek sözü

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 2024 yerel seçimlerde ittifak yerine işbirliği yapma teklifini oy çokluğuyla reddetti. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Açıklama

Kararın Arka Planı ve Açıklama

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, GİK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, CHP'nin işbirliği teklifine ilişkin kararlarını duyurdu. Zorlu, partisinin milletin sesi olma yolunda ilerleyeceğini vurguladı.

"İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesi bir dönemde, kendisine çıkış yolu aradığı bir zamanda Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir."

Milletin Alternatif Çağrısına İYİ Parti'nin Yaklaşımı

Zorlu, milletin üçüncü bir yol arayışına İYİ Parti'nin sahip çıkarak yürümeye devam edeceğini belirtti. İYİ Parti'nin 2024 seçimlerine bağımsız olarak katılacağını ve seçmenin karşısına en uygun adaylarla çıkacağını ifade etti.

"Herkes daha fazla sipariş almak ve kapasitesini de buna göre geliştirmek istiyor."

Kararın Oy Çokluğuyla Alınması

Zorlu, kararın GİK üyelerinin geniş çoğunluğu tarafından desteklendiğini açıkladı. Bu demokrasi şöleninin, partinin bütün yönleriyle tüm meseleleri irdelenmesine ve şeffaf bir karara varılmasına olanak tanıdığını dile getirdi.

Editör: Fırat Çelik