İstanbul Boğazı'ndaki Memduh Paşa Yalısı'na giren hırsızlar, 130 milyon TL değerinde para ve değerli eşyalar çaldı. Olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı:

Yalı, Reza Zarrab’ın eniştesinin şirketi NAB Holding'e ait olup, ev olarak değil, şirket olarak kullanılıyor. Yalıyı soyan kişinin, yalının güvenliğinden sorumlu güvenlik görevlisi A.Y. olduğu belirlendi. A.Y., 2 yıl önce işe girerek yalıda çalışanların güvenini kazandı ve hafta sonları da güvenlikten sorumlu oldu. A.Y.'yi tanıyanlar, onun işiyle ilgili titiz birisi olduğunu belirtiyor. Cumartesi gecesi, yalıdan herkes ayrıldıktan sonra A.Y. tüm alarmları kapatarak içeriye 4 kişiyi aldı. Bu kişilerin tamamı maskeli olduğu için kimlik tespiti yapılamadı.

4 kişi, yalıya bir kamyonet getirerek çaldıkları paraları ve değerli eşyaları yükleyip götürdü. Hırsızlık işlemi yaklaşık 4 saat sürdü. Yalıya hırsız girdiği yaklaşık 1 gün sonra fark edildi. A.Y. ve beraberindeki 4 hırsızın nerede olduğuna dair şu ana kadar hiçbir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: Sosyal Medya