İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden bombardımanı, binlerce Filistinliyi güneye doğru göç etmeye zorluyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'de yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin sayısının 657 bini aştığını açıkladı. Saldırılar sırasında hayatını kaybedenlerin yanı sıra milyonlarca Filistinli, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalıyor.

Göç Eden Filistinlilerin Durumu

İsrail ordusunun sık sık vurduğu Gazze Şeridi'nde bulunan Maghazi, Nuseyrat ve Bureij Mülteci Kampları'nda yaşayan binlerce Filistinli, eşyalarını araçlara yükleyerek yaşamak için güneydeki Refah şehrine göç ediyor. Ancak bu göç eden Filistinlilerin büyük bir kısmının barınacak yerinin olmadığı bildiriliyor.

UNRWA'nın Açıklaması

UNRWA tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sayısının 657 bini aştığı belirtiliyor. Ayrıca, bu göç eden Filistinlilerin büyük bir kısmının barınacak yer bulamadığı ifade ediliyor. Özellikle çocuk ve kadınların çoğunlukta olduğu 150 binden fazla kişinin zor durumda olduğu vurgulanıyor.

İnsanlık Dışı Şartlar

UNRWA'nın açıklamasında, yerinden edilmiş Filistinlilerin sağlıklı gıda ve temiz su gibi temel ihtiyaçlardan yoksun olduğu, aşırı soğuk ve bulaşıcı hastalıkların yayılması nedeniyle acılarının daha da arttığı belirtiliyor. İsrail işgali nedeniyle yaşanan zorla yerinden edilmeler kınanırken, Filistinlilerin yaşadığı trajik şartlar uluslararası toplumun dikkatini çekiyor.

Editör: İHSAN KURAN