Ortadoğu'da gerilim ve çatışmaların tırmanmasıyla birlikte, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ediyor. Son olarak, Filistinlilerin sığındığı bir okulu hedef alması büyük bir trajediyi beraberinde getirdi. İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda en az 56 sivil hayatını kaybetti.

Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü

İsrail Filistinlilerin sığındığı okulu hedef aldı

Saldırılar 7 Ekim tarihinde başladığından bu yana binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine sebep oldu ve bölgede adeta soykırım yaşanıyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde, evlere, camilere ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okullara yönelik bombardımanlarına devam ediyor.

İsrail Filistinlilerin sığındığı okulu hedef aldı

Özellikle Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Lulu Abdulvehhab el-Katımi okulu hedef alındı. İsrail savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırıda en az 16 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. Aynı şekilde, Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Merkezi Eğitim Müdürlüğü ile Halid bin Velid Okulu çevresi fosfor ve sis bombalarıyla hedef alındı.

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin doğusu ile Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyini obüslerle bombalayarak birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep oldu. Han Yunus kentinin doğusundaki Man bölgesinde ise İsrail güçleri, Davet Camii ile birçok evi bombaladı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları büyük bir uluslararası endişeye sebep olurken, bu çatışmanın sona ermesi ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplumun çabaları önem kazanıyor.

Editör: İHSAN KURAN