İsrail bugün de terör estirmeye ve cinayetlerine devam ediyor. Filistin merkezli El-Aksa televizyonunda yer alan haberde, Katil İsrail uçaklarının girişini bombaladığı Nasr Çocuk Hastanesinde çok sayıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Filistin'in BM üyeliği için tarihi adım: Türkiye ve 143 ülke destek verdi Filistin'in BM üyeliği için tarihi adım: Türkiye ve 143 ülke destek verdi

Katil İsrailuçaklarının aynı zamanda yoğun nüfuslu Es-Sabra Mahallesinin merkezindeki bir camiyi ve Refah kentinin doğusunda birçok mahalleye su sağlayan bir su deposunu bombaladığı haber verildi.

Terörist İsrail ordusu, Gazze Şehri'nde  halkın tek elektrik kaynağı olan güneş panellerini ve Gazze'deki El-Vefa Hastanesinin ana elektrik jeneratörünü de hedef alarak bombaladı.

AA-20231104-32644748-32644747-ISRAIL_ORDUSU_GAZZEDEKI_NASR_COCUK_HASTANESININ_GIRISINI_VURDU

Gazze, dün gece yaşanan trajedilerin yankılarıyla sarsılıyor. İsrail'in yoğun hava saldırıları altında, insani yardım görevlileri ve masum siviller en korunmasız anlarında hedef alındı. Peki, bu saldırıların arkasındaki sebep ne ve sonuçları nasıl telafi edilecek? Gazze Şeridi'nin karşı karşıya kaldığı bu insani krizin detaylarını ve uluslararası toplumun tepkisini inceleyelim.

katil terörist israil 04 (1)

Gecenin Kâbusu: Saldırılarda Onlarca Kişi Hayatını Kaybetti

Ambulans Konvoyuna Ölümcül Darbe

Gazze'deki Şifa Hastanesi önünde yaşanan acımasız saldırı, uluslararası toplumu ayağa kaldırdı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre:

"Saat 16.05 civarında, Şifa Hastanesi'nden ayrılan bir ambulans konvoyu, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Ancak yoğun bombardıman ve enkazlar nedeniyle ilerleyemeyen konvoy, hastaneye geri dönmek zorunda kaldı. Hastanenin sadece 1 kilometre uzağında, konvoyun başındaki ambulans direkt olarak vuruldu ve bu saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti."

filistin gazze cocuklar katil israil (5)

BM Genel Sekreteri'nden Sert Tepki

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaşanan vahşeti şu sözlerle kınadı:

"Gazze'de Şifa Hastanesi'nin önünde bir ambulans konvoyuna düzenlenen saldırı, beni dehşete düşürdü. Hastanenin dışındaki sokağa saçılan ceset görüntüleri çok üzücü."

Guterres, tüm taraflara saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

gazze filistin 03 (1)

DSÖ Ateşkese Çağrı Yaptı

Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, olay karşısındaki şaşkınlığını ve üzüntüsünü dile getirdi:

"Gazze'deki Şifa Hastanesinde gerçekleşen saldırılarda yaşanan ölüm ve yaralanmalar karşısında şoke oldum. Sağlık çalışanlarının ve hastaların korunması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum."

Ghebreyesus, acil ateşkes çağrısında bulundu.

filistin gazze cocuklar katil israil (10)

Okula Düzenlenen Saldırıda Ağır Bilanço

Saftavi bölgesindeki BM'ye ait Usame Bin Zaid Okulu'na yönelik saldırıda ise 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail'in bu saldırıları, sivil kayıpların artmasına neden oldu.

İsrail'in Hava Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusu gece boyunca Gazze'nin çeşitli bölgelerine saldırılar düzenlemeye devam etti. Saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Uluslararası toplumdan gelen tepkiler ve çağrılar ise giderek yükseliyor.

filistin gazze cocuklar katil israil (1)

BM kuruluşları: Gazze Şeridi'nde 2 bin 326 kadın ve 3 bin 760 çocuk öldürüldü

Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 2 bin 326 kadın ve 3 bin 760 çocuğun öldürüldüğünü, bunun da tüm can kayıplarının yüzde 67'sine tekabül ettiğini bildirdi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR