Müslim Serbest'in köşe yazısı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 36.haftasında kendi evinde karşılaştığı Esenler Erokspor'u 2-1 yenerek altın değerinde bir 3 puan daha aldı ve bir basamak daha yukarıya çıkarak 14.sıraya yerleşti.
    Temsilcimiz İnegölspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler'i 2-0 yenerek ligde kalma şansını büyük oranda arttırmış, bu hafta kendi evinde oynayacağı ve kritik öneme sahip Esenler Erokspor karşısında da 3 puan almak için tüm hazırlıkları yaparken cuma günü bu maça atanan orta hakem tüm camiayı endişeye düşürmüştü. Çünkü bu maça orta hakem olarak atanan Ali Yılmaz, ligin ilk devresi sahamızda ağırladığımız Ankaraspor maçında attığımız golü ofsayt olmamasına rağmen iptal etmiş ve ceza sahası içerisinde rakip oyuncu tarafından gole giderken düşürülen oyuncumuz Niyazi Batuhan Salman'ın pozisyonuna penaltı vermeyerek maçı adeta katletmişti.
   Rakip Esenler Erokspor ise  topladığı 58 puanla sıralamada 3.durumda bulunmanın ve play-offu garantilemiş olmanın verdiği  rahatlıkla son maçlarını tamamlayıp play-off elemelerini bekliyordu.
   İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Maçın 5.dakikasında Metincan Cici  ceza sahasına girer girmez Esenler Erokspor defansı tarafından düşürüldü fakat orta hakem bu pozisyona da devam dedi. Rakip 15,17 ve 20. dakikalarda Onur Eriş, 34.dakikada ise Cenk Doğan ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 35.dakikasında Esenler Erokspor defansını çalımlayarak kaleci Akın Alkan ile karşı karşıya kalan Metincan Cici kötü vurunca mutlak bir golü de kaçırmış oldu. İlk yarı 0-0 golsüz tamamlandı.
    Maçın ikinci yarısında 52.dakikada gol kaçıran Sertaç Çam, İnegölspor defansının bir türlü uzaklaştıramadığı topla buluştu ve vuruşunda Esenler Erokspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Rakip aynı oyuncunun 55 ve 59.dakikalarında yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Dakikalar 61'i gösterdiğinde temsilcimiz İnegölspor'un beraberlik golü geldi. Bu dakikada kazanılan köşe atışını Metincan Cici kullandı. Ceza sahası içinde oluşan karambolde Ömer Faruk Ermeç topu çıkardı. Erman Bulucu da topu ağlarla buluşturarak durumu 1-1'e getirdi. 68.dakikada Ersel Aslıyüksek ve 78.dakikada Yılmaz Özeren ile yakalanan pozisyonlardan gol sesi çıkmadı. Bu arada 70.dakikada rakip oyuncu Serhat Baştan'ın vuruşunda topu kalecimiz Bekir Sevgi çıkardı. Dakikalar 84'ü gösterdiğinde temsilcimiz İnegölspor'un galibiyet golü geldi. Bu dakikada kazanılan köşe atışını yine Metincan Cici kullandı. Topa iyi yükselen Erman Bulucu kafa vuruşuyla temsilcimizi 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Maçın 86.dakikasında rakip defans oyuncusu Enes Kayar ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçta başka gol olmayınca temsilcimiz İnegölspor müsabakadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.
   Evet, temsilcimiz İnegölspor sezonun belki de en önemli maçlarından birini daha kendi evinde grubumuzun güçlü takımlarından Esenler Erokspor karşısında 2-1 kazanarak büyük bir başarıya imza atmış oldu. Bundan dolayı yönetim, teknik heyet, futbolcularımız ve maç boyunca takımını hiç susmadan destekleyen taraftarımızı ayrı ayrı kutluyorum.
   Artık işlem tamam gibi...Çünkü haftanın sürpriz skorlarından biri Isparta'da yaşandı. Isparta 32 Spor mutlak kazanması gereken maçta kendi evinde Batman Petrol Spor A.Ş. 'ye 2-1 yenilerek 43 puanda kaldı ve kendisini de ateşe atmış oldu. Üstelik Isparta 32 Spor gelecek hafta şampiyonluk turunu sezon bitimine bir hafta kala atmayı hedefleyen Çorum FK deplasmanına gidecek. Batman Petrol Spor A.Ş. ise kendi evinde Kuzey Marmara A.Ş. Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor ile karşılaşacak.
   37.hafta maçları seçim dolayısıyla 16 Mayıs 2023 Salı günü saat 15.00'te oynanacak. Deplasmanda Ankaraspor'la karşılaşacak olan İnegölsporumuza bu maçta başarılar diliyorum.