Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki üst düzey yetkililerin cenazeleri, Tebriz'in ardından başkent Tahran'a getirildi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer üst düzey yetkililer için İran'ın başkenti Tahran'da cenaze töreni düzenlendi. Törene, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de katıldı ve cenaze namazını kıldırdı. Namaz sonrasında cenaze töreninin İnkılab Meydanı’ndan Azadi Meydanı’na kadar devam edeceği belirtildi.

Ne Olmuştu?

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında bir baraj açılış törenine katıldı. Törenin ardından Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte helikopter kazası geçirdi. Kazanın ardından olay yerine ulaşan İranlı ekipler, kazadan sağ kurtulan olmadığını belirledi. Reisi'nin hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından, Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirildi.

İran Anayasası'na göre en fazla 50 gün içinde yapılması gereken cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Haziran'da düzenleneceği açıklandı. İran'da cumhurbaşkanları, Anayasayı Koruyucular Konseyinin onayladığı adaylar arasından halk tarafından seçiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi