Domuz Böbreği Nakli Hastası İki Ay Sonra Yaşamını Yitirdi Domuz Böbreği Nakli Hastası İki Ay Sonra Yaşamını Yitirdi

Araştırma yapan kişiler beslenme alışkanlıklarına göre gruplandırma oldukları 467.354 kişinin zaman içinde verilerinin nasıl değişim gösterdiğini izlediler.

Yapılan araştırmalara göre sağlıklı beslenmek insan ömrüne 10 sene kazandırıyor. Bir dergide yayınlanan habere göre Britanya da yarım milyon kişinin sağlık verilerine bakıldı.

467.354 kişinin katılmış olduğu araştırmaya göre iki gruba ayrıldı. Ortalama ya da sağlıksız beslenen kişiler ve Birleşik Krallık’ın Beslenme Rehberinde olan “uzun ömür diyeti” adı altında uygun beslenenler olarak ayrıldılar.

9 senelik bir araştırma

Araştırma sonuçlarına göre sağlıklı beslenme sonucu 9-10 senelik bir artış oldu. Araştırmada kişiler meyve, kuruyemiş, tam tahıl, daha az işlenmiş et ve şekerli içecekler tüketti ve bunun sonucu olarak yaşam süreçlerini uzattıkları gözlemlendi.

İlk önce ortalama bir diyet ile başlanılan araştırma daha sonrasında sağlıklı bir şekilde beslenme programına geçildi. Genç olan kesimde daha az artış olduğu görüldü.

70 yaşında olan insanların sağlıklı beslenmelerine önem verdikten sonra yaşam sürelerine 4-5 yıl eklendiği araştırmacılar tarafından gözlemlenmiştir.
 

Editör: Fırat Çelik