İnegöl'de Protokolden Rumeliler'e İade-İ Ziyaret İnegöl'de Protokolden Rumeliler'e İade-İ Ziyaret

İnegöl'ün il olma hayali ne zaman gerçekleşecek? Bu hayalimize kimler karşı çıkıyor?

CHP'den Flaş İddia: "Teklif Cumhur İttifakı Tarafından Reddedildi!"

2017 yılında TBMM'ye sunulan "İnegöl Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi" üzerine hareketsiz bir dönem yaşanmıştı. Ancak, bu sessizlik İnegöl CHP İlçe Başkanı Zemci Şahin'in ortaya attığı iddiayla bozuldu.

Kanun Teklifi Hangi Parti Tarafından Reddedildi?

İnegöl'ün il olma teklifinin Cumhur İttifakı tarafından reddedildiğine dair iddialar gündemi sarstı. Zemci Şahin bu konuda şunları söyledi:

"Biz 2017 yılında CHP Bursa Milletvekillerimize İnegöl'ün il olması için kanun teklifi vermiştik bu teklif AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Bizde diyoruz ki onlar İnegöl'ün il olması için kanun teklifi versinler bizde tüm milletvekillerimizle destek verelim."

chp inegol

CHP: "Teklifi Getirin, Hepimiz Destekleyelim!"

Şahin, CHP'nin bu konudaki samimi duruşunu vurgulayarak, tüm CHP milletvekillerinin İnegöl'ün il olması için evet diyeceğini belirtti:

"Bu kimin oyu ile red edildi kamuoyunun bilgisine arz ederim. Samimi bir duruş bekliyoruz. Bugün meclise gelsin bütün CHP vekilleri evet diyecektir. Yürekleri yiyorsa teklifi onlar getirsin hatta İnegöl milletvekili olan arkadaşlar teklif versin bütün CHP grubuna evet dedirteceğiz."

Bu iddiaların ardından gözler Cumhur İttifakı'ndan gelecek cevaba çevrildi.

Editör: Haber Merkezi