İnegöl’ün zengin tarihinden süzülen, lezzetli yemekleri ve özel gastronomi ürünleri, Afyon'da düzenlenen Uluslararası Gastronomi Fuarı'nda 'Gastro İnegöl' adı altında tanıtıldı. Mobilya sektöründeki başarısını gastronomiye de taşıyan İnegöl, belediyesinin öncülüğünde yaratılan 'Gastro İnegöl' markası ile dikkat çekiyor.

İNEGOL BELEDİYE (6)

Gözler İnegöl'ün Gastronomik Standında

Yoğun İlgi Gören Stand

Birçok şehrin ve markanın yer aldığı festivalde, İnegöl Belediyesi'nin Gastro İnegöl standı adeta ilgi odağı oldu. Özellikle İnegöl köftesi, İnegöl Cerrah Kuru Fasulyesi, İnegöl Çıbrıka Bitkisi ve İnegöl Sütlü Kadayıf gibi coğrafi işaretli ürünleri, fuarın ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü.

İNEGOL BELEDİYE (2)

Hemşireler ve Engelliler Haftası'nda Saadet Partisi İnegöl’den Örnek Ziyaretler Hemşireler ve Engelliler Haftası'nda Saadet Partisi İnegöl’den Örnek Ziyaretler

Özel İkramlar

Ziyaretçilere sunulan özel ikramlar arasında ise İnegöl Kolonyası ve Kulaca Salçasıyla sürülmüş çıbrıkalı ekmek de bulunuyordu.

İNEGOL BELEDİYE (5)

İnegöl'ün Yükselen Değeri: Gastronomi

Belediye Başkanı’ndan Önemli Açıklamalar

"Şehrimize değer katacak her oluşumda bizler de varız. Gastro İnegöl markamız ile İnegöl köftemizin yanına diğer değerlerimizi de dahil ederek İnegöl Mutfağı olgusuna dikkat çekmek istedik."

Başkan Alper Taban, bu değerli katkılarıyla şehrin gastronomi alanında nasıl öne çıktığını ve bu alanda yaptıkları tanıtımların önemini vurguladı.

İNEGOL BELEDİYE (4)

İnegöl'ün Emekçilerini Dünyaya Tanıtma Gayreti

"Bana İnegöl'ün en önemli özelliği nedir diye sorduklarında "çalışkan ve üretken insandır" diye cevap vermişimdir."

Başkan Alper Taban, İnegöllü vatandaşların emeği ile ürettiği ürünleri uluslararası pazarlarda tanıtmaya devam ettiklerinin altını çizdi ve fuara katılım çağrısında bulundu.

Başkan Taban, Afyon Lezzet Fuarı'nda sergilenen eşsiz İnegöl lezzetlerini tatmak ve deneyimlemek isteyen herkesi festival alanına davet etti.

İNEGOL BELEDİYE (1)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR