Tarih 06 Ocak 2005. O tarihte Kaymakam Erdoğan Bektaş, 2005 yılının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenler.

 

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi 20 Saat Sürecek Sertifikalı Kurban Kesim Kursu Düzenliyor! İnegöl Halk Eğitimi Merkezi 20 Saat Sürecek Sertifikalı Kurban Kesim Kursu Düzenliyor!

5 daire müdürünün hazır bulunduğu toplantıda 2005 yılında İnegöl’de yapılan  faaliyetler anlatılır.

 

   Kaymakam Erdoğan Bektaş başkanlığında toplanan Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Tarım İlçe Müdürü Mahmut Doğru, Sağlık Grup Başkanı Uzm. Dr. Gönül Malat ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Sorumlu Müdürü Rasim Yazgan 2005 yılında yapılan faaliyetleri anlatırlar.

Genç Gazete İnegöl'ü Yönetenler Geçen Yılı Masaya Yatırdılar, Gelecek Yılı Planladılar (2)

İşte Arşivden Haberimiz:

2005 yılı değerlendirmesi

İnegöl, 2005 yılını geride bırakırken, ilçenin önde gelen yöneticileri yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmaları, başarıları ve gelecek planlarını paylaştı. Peki, bu toplantıda neler konuşuldu ve İnegöl için gelecek vaat eden gelişmeler nelerdi?

Toplantının Detayları ve Katılımcılar

Kaymakam Erdoğan Bektaş liderliğinde bir araya gelen İnegöl'ün beş daire müdürü, ilçede 2005 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve projeler hakkında bilgi verdiler. İşte bu toplantıda öne çıkan başlıklar:

Genç Gazete İnegöl'ü Yönetenler Geçen Yılı Masaya Yatırdılar, Gelecek Yılı Planladılar (5)

Genel Bakış ve Başarılar

“2005 yılında çok aktif bir çalışma dönemi geçirdik. Her alanda başarılı sonuçlar elde ettik.” - Kaymakam Erdoğan Bektaş

Toplantı, ilçenin farklı alanlardaki başarılarını ve gerçekleştirilen projeleri öne çıkaran bir genel değerlendirme ile başladı.

Sağlıkta Büyük Adımlar

Genç Gazete İnegöl'ü Yönetenler Geçen Yılı Masaya Yatırdılar, Gelecek Yılı Planladılar (3)

Uzm. Dr. Gönül Malat, sağlık alanında geride bırakılan başarılı bir dönemi ve yapılan iyileştirmeleri anlattı. Yeni verem hastalarının tespit edilmesi ve tedaviye başlanması, sağlık ocaklarında yapılan tadilatlar gibi konular öne çıktı.

Tarım Sektöründe İlerleme

Mahmut Doğru, tarım alanında yapılan çalışmaları ve çiftçilere sağlanan desteklerin artışını vurguladı. 2005 yılı, İnegöl tarımı için bir dönüm noktası olarak değerlendirildi.

Genç Gazete İnegöl'ü Yönetenler Geçen Yılı Masaya Yatırdılar, Gelecek Yılı Planladılar (8)

Tarım alanında ki yapılan çalışmaları değerlendiren Tarım ilçe Müdürü Mahmut Doğru: “2004 yılında verilen 205 bin  YTL’lik  süt teşvik primi 2005 yılında  310 bin 936 YTL, 2004 yılında verilen 257 bin 553 YTL’lik yonca-fiğ-S.mısır-hayvan pancarı desteği 2005 yılında 490 bin 936 YTL, 2004 yılında verilen 318 bin YTL’lik kırsal kalkınma desteği 2005 yılında 521 bin YTL’ye çıktı. Doğrudan Gelir Desteği olarak 2004 yılında 6 bin 441 kişiye 4 milyon 755 bin YTL destek verilirken 2005 yılında tespit edilen 6 bin 291 çiftçimizde desteklemelerini bu yıl alacaklar. Bir önceki yılla karşılaştırdığımızda çiftçilerimize verilen destek önemli oranda artış göstermiştir” diye konuştu.

Sosyal Yardımlarda Artış

Rasim Yazgan, sosyal yardımlaşma çalışmalarının detaylarını paylaştı ve 2005 yılında yapılan yardımların kapsamını anlattı. Özellikle yiyecek, yakacak ve eğitim yardımlarında önemli artışlar kaydedildi.

Genç Gazete İnegöl'ü Yönetenler Geçen Yılı Masaya Yatırdılar, Gelecek Yılı Planladılar (6)

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Rasim Yazgan: “ Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak 2005 yılında 166 bin YTL yiyecek yardımı,  1110 kişiye 1000 ton kömür yardımı, 21 aileye 38 bin 300 YTL afet yardımı, 1679 öğrenciye 162 bin 700 YTL eğitim yardımı ve yemek yardımı olarak ta 1950 kişiye 5 bin 900 YTL yardımda bulunduk” diye konuştu.

Güvenlik ve Halkın Huzuru

Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, ilçenin güvenlik durumunu ve halkın polise olan güveninin artışını dile getirdi. Yeni araçlar ve sürekli devriye sayesinde adli olaylarda düşüş yaşandığı belirtildi.

Genç Gazete İnegöl'ü Yönetenler Geçen Yılı Masaya Yatırdılar, Gelecek Yılı Planladılar (7)

     İnegöl Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş: “İlçe halkımızın polise olan güveni arttı. Halkımız polisi yanında hissetmek istediği anda artık hemen orada olabiliyoruz. Çünkü iş adamlarımızın verdiği büyük destek ile 14 yeni aracı bünyemize kattık. Şehir içinde sürekli devriye halinde dolaşan ekiplerimiz sayesinde adli olayların sayısında da önemli düşüşler yaşandı.Bu durum birimimizde çalışan memurlarımıza da güven ve moral getirdi. Emniyet olarak 2005 yılında insan hakları ihlalleri konusunda ülkemizin imajını zedeleyecek hiçbir durum meydana gelmemiştir. Yeni yılımızda da aynı anlayış ile halkımızın huzuru ve güvenliği için hizmet vereceğiz. En büyük hedefimiz ise ilçe halkıyla birlikte suçların önlenmesinde ortak hareket etmeyi sağlamaktır” diye konuştu.

Eğitimde Altın Yıl

Mehmet Baştürk, 2005 yılını eğitim alanında bir altın yıl olarak nitelendirdi. İnegöl’de eğitimde elde edilen başarılar, yeni atamalar ve okul projeleri gibi konular detaylandırıldı.

Genç Gazete İnegöl'ü Yönetenler Geçen Yılı Masaya Yatırdılar, Gelecek Yılı Planladılar (4)

     Milli Eğitim Müdürü Mehmet: “ OKS sınavları artık İnegöl’de yapılıyor. 2002-2004 yılında İnegöl başarıda Bursa genelinde 10. sırada iken 2005 yılında ilçemiz Bursa Merkez’den sonra 2. sıraya yükselmiştir. Gerek İlköğretim, gerek düz lise, gerekse Anadolu Lisesinin başarı yüzdeleri %200 arttı. Eylül ayında Bursa’ya ataması yapılan 400 öğretmenden 85’inin İnegöl’e atanması sağlandı. Bir yıl içinde 30 iyk öğretim okuluna asaleten atama yapılarak büyük bir başarı sağlandı. İNSEF fuarı 150 öğrenciye verilen ücretsiz ÖSS kursu yine 2005 yılında gerçekleşen güzel çalışmalar arasında yer alıyor. Bununla birlikte İnegöl’de iş adamlarımızın büyük desteği ile ilçemizde yeni lise ve ilköğretim okulları kazandırıldı. İl Özel İdare Müdürlüğü’nün destekleri ile 20 okulumuzda onarımlar yaptık ve 13 ilk öğretim okulu ile 4 lisemize doğalgaz bağlantıları yaptık. Kısacası 2005 yılı eğitim açısından  başarılı bir yıl olmuştur” diye konuştu.

İnegöl'ün 2005 yılı değerlendirmesi, ilçenin her alanda büyük bir başarı ve gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor. Liderlerin ve müdürlerin çabaları, İnegöl'ü geleceğe taşıyacak sağlam temeller attı.

Genç Gazete İnegöl'ü Yönetenler Geçen Yılı Masaya Yatırdılar, Gelecek Yılı Planladılar (9)Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK