Alper Kaya, İnegölspor'un Bursaspor ve Amed Sportif ile oynadığı maçlarda taraftarların küfürler yağdırmasını ve şiddet içerikli davranışlarını eleştirdi. Yazısında, bursa.com sitesinin yazarı Mustafa Öztekin'in ifadelerine de yer verdi.

“İnegöl’de Küfür Kıyamet İçinde” - Mustafa Öztekin

Şiddet Olayları ve Yönetimin Sessiz Kalışı

Kaya, İnegöl taraftarının bir Bursaspor taraftarını stadyum çıkışında tek başına yakalayıp şiddet uygulamasını kınadı ve Amed Sportif Başkanı Aziz Elaldı ve Teknik Direktör Serdar Bozkurt'un açıklamalarına İnegölspor yönetiminin herhangi bir yanıt vermemesine dikkat çekti.

İşte o köşe yazısı:

"Nedir bu İnegöl’ün derdi?"

...

Yazının başlığı da durumu özetliyor zaten: “İnegöl’de Küfür Kıyamet İçinde”

Genç habercinin başarı dolu hikayesi: Domaniçli Süleyman Dinçer Genç habercinin başarı dolu hikayesi: Domaniçli Süleyman Dinçer

Öztekin’in yazısında atladığı bir detay var. İnegöl taraftarı stadyum çıkışında tek başına yakaladıkları bir Bursasporluyu da “Burası İnegöl lan” diyerek adeta linç ediyor. Görüntüyü çekenlerin “Vur lan vur!” diye bağırdıkları da kamera görüntülerine yansıyor.

Bu maçın cezası, sadece 28 bin TL oldu.

Yetti mi, tabii ki yetmedi.

Geçen hafta sonu Amed Sportif, İnegöl’e konuk oldu. Maç 0-0 bitti.

21 Aralık 2016’da hayatını yitirmiş, efsane futbolculardan Altay, Karşıyaka, Mersin, Gümüşhane, Malatya, Erciyesspor gibi kulüplerin de formalarını giymiş olan Şehmus Özer’e İnegöl taraftarı küfürler yağdırmış. Amed Sportif Başkanı Aziz Elaldı’nın ve Teknik Direktörü Serdar Bozkurt’un bu konuda yaptıkları açıklamalara karşı İnegölspor yönetiminin herhangi bir açıklaması oldu mu diye kontrol ettim, bu yazı yazıldığı sıralarda henüz olmamıştı.

Demek ki İnegölspor yönetimi memnun!

Böyle yönetime, böyle taraftar."

Editör: Umut Gökdaş